Gorjul, pepinieră de solişti de muzică populară

365

foto 005Judeţul nostru se poate lăuda, printre altele, cu mulţi şi talentaţi tineri de muzică populară. Aceştia, de câţiva ani încoace, domină podiumurile de la festivalurile şi concursurile interjudeţene sau naţionale.

De la un festival care a avut loc la sârşitul săptămânii trecute la Buzău, gorjenii nu au venit cu mâna goală, la fel cum nici la Concursul Naţional al Cântecului Popular „Maria Lătăreţu” nu au lăsat să plece din judeţ cele mai importante premii.

pobirciRaluca Elena Căpitănescu, Diana Istudor, Ion Constantin Bobirci şi Ştefan Andreescu sunt doar câteva dintre numele care aduc faimă judeţului nostru prin modul în care se prezintă la festivaluri.

Trei dintre ei sunt elevi ai Şcolii Populare de Artă, în timp ce Andreescu este ţambalistul Ansamblului Artistic „Maria Lătăreţu. Doi dintre ei au adus premii de la Festivalul de la Buzău în timp ce ceilalţi au fost laureaţi la Festivalul Maria Lătăreţu. Ioan Constantin raluca elena capitanescu (1)Pobirci cântă la vioară, instrument cu care a reuşit să impresioneze juriul de la Buzău, clasându-se în fruntea clasamentului la solişti instrumentişti.

Raluca Elena Căpitănescu a primit o menţiune tot la Buzău. Diana Istudor şi Ştefan Andreescu au ocupat, însă, primele locuri la festivalul care a avut loc săptămâna trecută la Târgu-Jiu.

Tânăra a ocupat locul I la secţiunea solişti vocali în timp ce Andreescu s-a clasat al doilea la solişti instrumentişti.

stefan andreescu„Toţi membrii juriului i-au recunoscut superioritatea lui Ştefan însă au ales să dea premiul I la un concurent mai tânăr, care este la început de drum, considerând că ţambalistul nostru este deja la o maturitate artistică”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă, în cadrul unei conferinţe de presă. Ambele tinere laureate sunt pregătite, în această instituţie, de profesorul de canto popular Camelia Argint.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here