Gorjul pe blog – Neaţa cu iPhone

201

28625Ce poate fi mai frumos dis-de-dimineaţă decât să fii trezit de smartphone-ul tău iPhone? Îţi doreşti telefonul ăsta de peste juma’ de an. Ai postit, umblat cu tenişii rupţi şi acelaşi tricou şi ai strâns bani să îţi iei, în sfârşit, un iPhone. Sau un Blackberry! Nu contează preţul, n-are importanţă că atunci când se strică, o să te coste o mică avere să-l repari (asta dacă-l mai poţi repara).

Dacă ai fost băiat cu minte i-ai făcut şi o asigurare CASCO pentru mobile, asta ca să nu ajungă după prima burtă luată pe asfalt, în dulapul cu restul de mobile sparte, ciobite, stricate. Ţi-ai luat la revedere de la concediul în Bulgaria şi de la pantofii ei de firmă, de la service-ul maşinii şi de alg_iphone4la cauciucurile de vară, dar ai smartphone. La birou, în şedinţă sau pe teren, o să-ţi sune mobilu’, iar tu vei zâmbi şi vei zice: “Scuze, e iPhone-ul meu. L-am achiziţionat de curând şi nu m-am obişnuit cu el”. Abia aştepţi să se întâmple asta, să-l scoţi lent din buzunar, să-l “defilezi” prin faţa colegilor (să ţi-l admire), să treci degetul mare peste ecran acolo unde scrie “slide to unlock” (n.r. glisează ca să deblochezi) şi să-l duci la ureche. Pe dosu’ telefonului se vede măru’ de la Apple, sau sigla Blackberry, blazoanele celor cu status şi cu pretenţii. N-are importanţă că n-ai Audi RS, Mercedes E63 AMG sau BMW 7 Series! Acum poţi să-ţi înfrumuseţezi profilul de Facebook cu poze pe care să scrie “făcut cu iPhone”. Abia atunci poţi merge la promenadă, încrezător că bogăţiile tale nu sunt iradiate de orice telefon.

Ai iPhone, ai gagici, n-ai iPhone, stai pe sec!

Lăsând gluma la o parte, revoluţia smartphone se extinde în rândul românilor mai ceva ca gripa aviară. Şi eu sunt unul dintre cei infectaţi. Dar mă tratez! Tind să cred că smartphone-ul meu este mai isteţ ca mine. Face diferenţa, spre exemplu, între programarea alarmei de trezire în timpul săptămânii sau în weekend. Mi-a luat câteva treziri ratate cu succes să-mi dau seama de această şmecherie. Şi ce şmecherie! Mă întreb dacă iPhone-ul meu are mai mult succes la gacici decât mine? Dacă vreau să am un amărât de calendar pe telefon nu pot, pur şi simplu să intru în meniu, să selectez Calendar şi să-mi programez luna! Nu! Trebuie mai întâi să-mi fac cont google, pe care mai apoi să-l sincronizez cu mobilul, astfel încât mobilu’ meu mă va înjunghia pe la spate la factura lunară. Inteligenţa de prisos strică. Excesul de zel şi mania asta de a “lega” orice de orice altceva pe internet devine cam obositoare pentru cei simpli, care merg la serviciu cu vestă, şapcă de soare şi o maşină pick-up. Sper doar că într-o bună zi telefonul meu nu mă va raporta la poliţia comunitară pentru că-l maltratez, nu-l încarc cum trebuie sau nu-l şterg de praf în fiecare zi!

Silviu Popescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here