Gorjul paralel: Ișfan, numit prin detașare pe post, inspector adjunct al IȘJ! Și-a luat două libere ca să-și savureze victoria

4064

Daniel Mocioi, inspectorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, a primit, joi, ordinul de destituire din funcție, în locul său fiind numit, prin detașare, fostul inspector școlar general. Este vorba despre Ion Ișfan, dat jos din scaun de ministrul Ecaterina Andronescu, în ultima săptămână a lunii martie, pe motivul expirării mandatului și a nenumăratelor plângeri la adresa acestuia ajunse la Ministerul Educației Naționale, dar repus acum în funcția de adjunct. Asta, la presiunea respectivului pusă pe fostul senator Mihnea Costoiu, și indirect pe Andronescu, ministru care a cerut, nu demult, insistent, conducerii PSD Gorj să scape de Ișfan. Inspectorul școlar general, Marcela Mrejeru, va lua o decizie, luni, cu privire la conlucrarea cu noul subordonat.

Ion Ișfan s-a prezentat, joi, la IȘJ Gorj pentru a-și prelua, victorios, funcția, care și-a obținut-o singur, fără ajutorul PSD Gorj, organizație care a asistat impasibilă, prin șefii săi, la jocul de putere făcut de fostul vicepreședinte la nivel înalt.
A anunțat singur că și-a obținut funcția de conducere, asta pentru a le închide gura celor care au început să spună mai multe decât trebuie despre comportamentul ieșit din tipare al fostului ,,general’’. S-a lăudat chiar că va avea o relație profesională bună cu Mrejeru, pe motiv că acesta ar fi promovat-o în funcția de director de liceu, deși numirea s-a făcut de fostul inspector general Paralescu.
Ișfan nu a spus nimic, public, despre faptul că a fost primit cu răceală la IȘJ ori de pauza care și-a cerut-o pentru a începe noul serviciu de luni. Asta cu forțe proaspete.
Cert este că, profesorii din Gorj s-au arătat dezgustați de jocul făcut de Ișfan, care a demonstrat că nu-și dorește o revenire la catedră, ci doar un post de conducere a educației din județ.
Profesorul Ion Elena a criticat dur revenirea lui Ișfan în IȘJ, știut fiind că acesta are un dosar penal în cercetare pentru felul în care și-a obținut gradația de merit, anulată de Corpul de Control al fostului ministru al Educației.
Chiar și Ion Călinoiu a intervenit și a anunțat că revenirea lui Ișfan a avut la bază intervenția unui procuror, fostul șef al județului vorbind chiar de un șantaj în această poveste incredibilă care ne arată că există statul paralel, dar și Gorjul paralel.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. O adunătură de borfași! Prin scheme de acest gen, au fost infipți docilii de partid în conducerea tuturor instituțiilor statului: parchet, poliție, inspectorate, spitale, anaf, ocpi etc Duceți-vă, băi, comuiștilor la concursuri pe bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here