Gorjul, lovit de scumpiri. Se strâng semnături pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie

1439

Social-democrații au inițiat un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie. Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat că prețurile vor fi plafonate pe ultimele 6 luni, la un tarif mediu. De asemenea, legea mai prevede o compensare cu 50% a scumpirilor plătite de români în ultimele 6 luni.
Pentru rezolvarea acestei spinoase probleme, partidul a inițiat o campanie de strângere de semnături la nivel național. „Ne dorim, de asemenea, implicarea cetățenilor României, cei mai afectați de guvernarea dezastruoasă a liberalilor și a celor de la USR-PLUS, în urgentarea adoptării Legii plafonării prețurilor la cele două servicii și alăturarea lor în campania de strângere de semnături, demarată de PSD la nivel național”, a spus Weber.
Liderul PSD Gorj a cerut sprijinul celorlalte partide pentru adoptarea acestui proiect de lege. „Este nevoie de implicarea tuturor partidelor parlamentare pentru a rezolva o problemă care îi afectează pe toți românii și fac apel la colegii mei din Parlamentul României, indiferent de partidul din care fac parte, să susțină Legea privind plafonarea prețurilor la energia electrică și gaze naturale. Este obligația noastră, a tuturor, să soluționăm această problemă și trebuie să o facem acum!”, a spus Weber.
Deși Gorjul produce energie, este unul dintre cele mai greu încercate județe din țară. „Cu o economie care se bazează preponderent pe extragerea cărbunelui și producerea energiei, județul Gorj este lovit în plin de aceste scumpiri.
Un paradox: județul care acoperă o treime din consumul de energie de la nivel național, plătește cea mai scumpă energie din țară”, a transmis deputatul PSD Gorj într-o scrisoare deschisă.
Recent, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat o compensare de 25% a facturii la gaze a consumatorilor casnici cu un consum anual cuprins între 100 și 1.200 de metri cubi pe an și o compensare de 18 bani/kWh de energie electrică pentru clienții casnici cu un consum lunar cuprins între 30 și 200 kWh. Compensațiile ar urma să se acorde pentru perioada noiembrie 2021-martie 2022.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here