Gorjul, locul doi la tichete rabla pe ţară

194

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că cele mai multe tichete în cadrul Programului „Rabla” 2013 au ajuns la colectorii din judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba. Gorjului i s-au distribuit aproximativ 1400 de tichete.

Colectorii din Vâlcea, Gorj, Sibiu şi Alba au primit cele mai multe tichete în cadrul Programului “Rabla”, în timp ce cele mai puţine vouchere au fost în Ialomiţa, Călăraşi şi Vaslui, potrivit datelor furnizate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Administraţia Fondului pentru Mediu a finalizat distribuirea celor 17.000 de tichete valorice alocate persoanelor fizice în cadrul Programului “Rabla” 2013. Potrivit datelor centralizate, în Gorj au fost distribuie colectorilor 1.372 de tichete, cele mai multe tichete s-au distribuit în Vâlcea, în Sibiu 1.299 şi Alba – 1.244.
În schimb, în mai multe judeţe, colectorii figurează doar cu tichetele primite iniţial (în prima etapă au fost distribuite un sfert din cele 17.000 de vouchere). Astfel, în Ialomiţa au fost repartizate doar 35 de tichete, în Călăraşi – 36, în Vaslui – 48, în Mehedinţi – 62, în Harghita – 72, în Olt (unde a fost validat un singur colector cu un singur punct de lucru, la Slatina) – 74, în Neamţ – 91, în Iaşi – 108, în Braşov – 130, iar în Prahova – 180. Anul acesta, în cadrul Programului “Rabla”, în prima etapă, au fost distribuite 25 la sută din numărul total de tichete destinate persoanelor fizice, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor. Consumarea tichetelor primite iniţial a fost condiţia obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare de către colectori, aceştia putând primi maxim 200 de noi tichete la fiecare cerere. În perioada 19 – 21 iunie 2013, în funcţie de cererile depuse de colectori şi de deconturile făcute de aceştia, Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice şi a publicat pe site-ul instituţiei (www.afm.ro) situaţia distribuirii tichetelor pe fiecare colector. Decizia a fost luată pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora, precizează AFM.

Sesiunea pentru persoanele juridice, deschisă
Administraţia Fondului pentru Mediu mai precizează că sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice care doresc să beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul “Rabla” este deschisă în prezent. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013. În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăşi termenul de 20 noiembrie 2013. Termenul de valabilitate a notei de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucrătoare de la emitere, fără a se depăşi însă data de 20 noiembrie 2013. Cei interesaţi pot consulta Ghidul de finanţare al Programului “Rabla” pentru mai multe detalii, precum şi lista cu producătorii/ dealerii validaţi, pe site-ul AFM.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here