Gorjul, judeţul celor 15.000 de turişti electorali

427

sectii speciale1La al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Gorjul a reprezentat din nou un obiectiv turistic important. Asta deoarece, aproximativ 15.000 de persoane au decis să îşi exercite dreptul la vot în

secţiile speciale aflate pe raza judeţului nostru, departe de domiciliu. Acum însă, Gorjul se află pe ultimul loc în Oltenia la turişti electorali, semn că acţiunile pedeliste de a transporta persoanele la urnele speciale s-au diminuat corespunzător, acţiunile de monitorizare pesediste fiind vizibile.

Peste 600.000 de turişti electorali s-au înregistrat duminică, la acest tur de scrutin în ţară, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central. Gorjul nu se mai clasează însă acum în topul judeţelor fruntaşe la număr de turişti electorali la acest scrutin, Doljul situându-se însă pe locul patru pe ţară la acest capitol şi pe locul întâi în Oltenia. Gorjul a avut acum 14.917 turişti electorali care au votat sectii speciale3în special la secţiile din Târgu-Jiu, Rovinari, Turburea şi Turceni. Aici, persoane din Dolj, Mehedinţi, Iaşi, Vrancea, Hunedoara dar şi din Târgu-Jiu au luat cu asalt aceste secţii de votare speciale. În secţia specială din Gara Târgu-Jiu s-au înregistrat acum peste 600 de alegători.
Zonele miniere, campioane turistice
Spre deosebire de precedentul tur, când până la ora 13.00 se prezentaseră în cele 73 de secţii speciale doar 5.063 de alegători, de această dată, puţin după orele amiezii, au fost mai mulţi cu 1400. În afară de municipiu, cei mai mulţi votanţi pe listele speciale au fost înregistraţi în zonele miniere. La Rovinari votaseră la ora 13.00 pe listele speciale 285 de persoane, la Motru 224, iar la Turceni 140. O altă localitate cu foarte mulţi turişti era duminică Leleştiul unde, la orele 13.00, erau înregistraţi 217 votanţi pe listele speciale, dar şi Peştişaniul cu 151 de persoane. O zonă cu adevărat turistică, Novaci, avea mai puţini votanţi pe listele speciale, adică doar 150.
Vă reamintim că reprezentanţii PSD Gorj au monitorizat, în special, cele 73 de secţii de vot speciale, pentru a împiedica încercările de fraudă ale pedeliştilor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here