Gorjul înregistrează peste 300 de şomeri debitori

251

Şomerii trebuie să declare la Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj veniturile realizate, indiferent de valoare, pentru a nu se alătura celor deja 304 şomeri debitori din judeţ.
Şomerii gorjeni au dreptul să realizeze venituri, dar trebuie să le declare şi către AJOFM, iar pe perioada în care realizează venituri trebuie să suporte faptul că drepturile la şomaj se suspendă, pentru că nu pot beneficia cumulativ de indemnizaţie de şomaj şi de venituri, indiferent de valoarea acestora. Dacă până în martie a.c., exista un plafon de 500 lei, aferent indicatorului social de referinţă, această prevedere a dispărut prin legislaţie. Astfel, chiar şi, veniturile realizate ocazional, din activităţi de tip multi-level, venituri realizate din activitatea de zilier şi cele care vin din contracte de prestări servicii trebuie declarate.
„În momentul în care şomerii realizează venituri, trebuie să vină la noi pentru declararea aferentă. Acestui motiv, i se adaugă multe altele pentru care şomerii pot deveni debitori, în evidenţele noastre înregistrându-se în prezent 304 şomeri debitori. Motivele sunt diverse: au fost la un curs şi nu l-au finalizat astfel creându-se un debit, nu s-au prezentat pentru viza lunară, unii s-au pensionat şi pentru că le-au venit târziu deciziile de pensionare s-au înregistrat debite”, a declarat Ana-Maria Niculescu, director adjunct al AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here