Gorjul dă baraj cu Caraș-Severin pentru Liga 3

1304

Federația Română de Fotbal a stabilit joi, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. La fel ca în edițiile precedente, cele 41 de județe și Bucureștiul au fost împărțite pe șapte regiuni. În fiecare dintre acestea vor avea loc trei dueluri. Așadar, în Liga 3, sezonul 2023-2024, vor promova cele 21 de câștigătoare ale jocurilor de baraj. Partidele se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul. Prima echipă extrasă din urnă este organizatoare a jocului tur.
Regiunea 1: Bacău -Neamț, Botoșani – Suceava, Vaslui – Iași
Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud
Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov
Regiunea 4: Mehedinți – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin
Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj
Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova
Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați, Vrancea – Constanța
Doar ocupanta locului 1 din Liga 4 merge la baraj, dacă îndeplinește condițiile de participare. AJF-urile și AMFB-ul sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acestora eliberat de Ministerul Sportului. În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.
FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022. În Gorj, campioana en-tire, CSO Turceni, conduce Liga 4 după 11 meciuri disputate. Echipa lui Viorel Cojocaru are 9 victorii și 2 rezultate de egalitate, adică 29 de puncte. Principala urmăritoare este CS Jiul Rovinari 2016. Trupa lui Ion Lițoiu a câștigat Supercupa Gorjului împotriva liderului, dar este la trei puncte distanța de acesta. Vulturii Fărcășești încheie podiumul cu 23 de puncte. A.C.S. Magica Balta Caransebeș (35 de puncte) și A.C.S. 2017 Slatina Timiș (33 de puncte) sunt pe primele două locuri în campionatul județean din Caraș-Severin. Liga 4 din Banat are 14 formații.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here