Gorjul are peste 91.000 de carduri de sănătate activate

295

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că peste 91.000 de asiguraţi din judeţul nostru aveau cardurile activate la începutul acestei săptămâni. Odată cu obligativitatea utilizării acestuia, numărul persoanelor care solicită activarea cardului creşte simţitor. La ora actuală, la sediul CJAS Gorj sunt 5.159 carduri nedistribuite.

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu. La nivelul judeţului Gorj au fost emise 254.201 din carduri, dintre care 13.149 au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, după acţiunea de distribuire prin Poşta Română; dintre acestea 3.000 au fost ridicate de către titulari de la sediul CJAS, 4.990 au fost date medicilor de familie pentru a le distribui pacienţilor, iar 5.159 au rămas la Casă şi aşteaptă şi fie ridicate de către titulari.

Zeci de mii de carduri, iniţializate
La începutul acestei săptămâni, la nivelul judeţului nostru erau activate peste 91.000 de carduri. La aceeaşi dată, 150 de persoane plătiseră taxa pentru eliberarea duplicatului şi erau depuse trei cereri pentru emiterea de card nou. În acelaşi timp, zeci de persoane l-au refuzat pe motive religioase. „Avem 91.120 carduri iniţializate, 150 plătite pentru obţinerea duplicatului şi trei cereri depuse pentru emiterea de noi carduri. Cât priveşte cardurile refuzate, avem 21 de cereri de respingere pe motive religioase”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Gorjenii care încă nu şi-au activat cardurile de sănătate o vor face în momentul în care se vor prezenta la medic pentru consult sau pentru eliberarea unei reţete.
Asiguraţii care încă nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate se pot prezenta la sediul CJAS Gorj; acesta se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii persoanei în cauză sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza actului de identitate şi declaraţiei pe propria răspundere.
Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 14.00.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here