Gorjul are 90 de medici rezidenţi

385

Spitalele din judeţul nostru au nu mai puţin de 90 de medici pe Rezidenţiat. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, 60% dintre aceştia sunt în primii trei ani de rezidenţiat. Cei mai mulţi rezidenţi sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti şi la Spitalul Municipal Motru.

Numai la concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc, organizat în toamna anului trecut de către Ministerul Sănătăţii, în spitalele gorjene erau disponibile 31 de posturi. Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti avea un post pentru alergolog, două pentru medici pentru urgenţe. Spitalul Judeţean de Urgenţă a scos la concurs posturi pentru secţii precum: ATI – 2 posturi, Medicină Internă – 1 post, Medicina Muncii – 1, Neonatologie 1, Neurologie – 1, Neurologie Pediatrică – 1, Oncologie – 1, Radiologie 1. La Spitalul Municipal Motru se căuta câte un rezident pentru: Medicină Internă, Neonatologie, Ortopedie-Traumatologie, ORL, Radiologie şi Balenofizioterapie.
La Spitalul Orăşenesc Novaci erau disponibile, pe lângă postul de farmacist şi câte un post de rezident pentru: ATI, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie – Traumatologie şi Balneofizioterapie. Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu a scos la concurs posturi pentru rezidenţi la: ATI Chirurgie, Neurologie, Radiologie şi Urologie.

Zeci de rezidenţi în spitalele gorjene
La ora actuală, potrivit conducerii CJAS Gorj, în unităţile sanitare cu paturi din judeţul nostru sunt 90 de medici pe Rezidenţiat, cei mai multi dintre ei fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti şi la Spitalul Municipal Motru. „În Gorj sunt 90 de medici pe rezidenţiat. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt 22, la Spitalul Municipal Motru sunt 15, la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti sunt 17, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari – 11, la Spitalul Orăşenesc Novaci – 15, la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu sunt 4 şi la Spitalul Orăşenesc Turceni – 6. Ca şi specialităţi medicale, 10 sunt pentru Medicină de Urgenţă, 8 la Medicină Internă, 7 – ATI, 6 Radiologie şi 6 Ortopedie. În primii trei ani de rezidenţiat sunt 60% dintre ei”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here