Gorjul are 75.427 de carduri de sănătate active

447

Nu mai puţin de 75.427 de gorjeni îşi activaseră cardurile de sănătate, până la sfârşitul săptămânii trecute. În urmă cu o lună de zile, erau active în jur de şaizeci de mii de carduri. Asiguraţii care încă nu şi-au aceste documente cardurile sunt aşteptaţi la medicii de familie, din luna mai utilizarea cardului fiind obligatorie.

Asiguraţii din judeţul nostru sunt aşteptaţi la medici pentru activarea cardurilor. Până în prezent, 75.427 de persoane şi le-au activat cardurile, după cum confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
La sediul CJAS Gorj s-au achiziţionat două cititoare pentru deblocarea acestora, ca urmare a introducerii de către asiguraţi a unui cod PIN greşit şi pentru activarea cardurilor de asiguraţi la medicul de familie în baza unui proces verbal de tip borderou.
S-au desemnat de către CJAS Gorj două persoane responsabile cu activitatea de implementare a cardului naţional de asigurări de sănătate.

Şapte carduri, refuzate
Există şi la noi, ca şi în alte judeţe, persoane care nu au acceptat cardul de sănătate naţional.
Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, şapte asiguraţi au refuzat  din motive religioase, acestea fiind returnate la sediul CJAS.
Potrivit legislaţiei, cei care resping în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere, în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei, având o valabilitate de trei luni, eliberată la solicitarea persoanei de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here