Gorjul are 36 de seropozitivi

171
BAN01 BANGALORE (INDIA) 01/12/2009.- Activistas indios muestran lazos rojos durante el Día Mundial de la Lucha contra el Sida, en Bangalore (India), hoy, 1 de diciembre de 2009. La Organización Mundial de la Salud y Naciones Unidas celebran cada primero de diciembre este día para concienciar a la sociedad de la necesidad de actuar con responsabilidad frente al virus de inmunodeficiencia humana (VIH). EFE/Jagadeesh Nv TELETIPOS_CORREO:HTH,HUMAN RIGHTS,%%%,%%%

În trimestrul I al anului în curs nu au fost depistate cazuri noi de infecție cu HIV. Astfel,  potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, la ora actuală, la nivelul județului nostru există 36 de seropozitivi. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces.

La nivelul ţării noastre, mii de persoane sunt infectate cu HIV. În Gorj există 36 de cazuri confirmate, după cum precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane) este virusul care atacă sistemul imunitar. SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite) este boala, ansamblul de simptome, care apare în faza finală a infecţiei cu HIV. Perioada în care virusul HIV distruge sistemul imunitar este variabilă, iar în multe cazuri este posibil ca persoana să nu dezvolte SIDA. De asemenea, persoana infectată cu HIV poate să nu prezinte probleme de sănătate, cu toate acestea poate transmite infecţia. A fi infectat cu HIV (a fi seropozitiv) nu înseamnă neapărat a fi bolnav de SIDA.

Căi de transmitere a virusului HIV
HIV este prezent în sângele persoanei infectate şi în secreţiile genitale (sexuale). Astfel, există risc crescut de infectare cu HIV în următoarele situaţii: contact sexual neprotejat, utilizarea în comun a seringilor, forfecuţelor de unghii, lamei de ras, periuţei de dinţi, practica frăţiei de cruce, contactul direct cu sângele unei persoane infectate, transfuzii de sânge de la o persoană infectată.
De asemenea, virusul se poate transmite de la mamă la făt în timpul sarcinii, la naştere sau la alăptare.
HIV nu se transmite prin: strângere de mână, sărut, îmbrăţişare, tuse, strănut, toalete, transpiraţie, piscine, linguriţe, furculiţe şi alte tacâmuri, autobuz, scaune, birouri.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here