Gorjul are 13 elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei de Matematică

5295

Treisprezece elevi de gimnaziu și liceu din Gorj vor participa, în lunile aprilie și mai, la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică.

Pentru clasele V-VI, olimpiada se va desfășura în perioada 9-12 mai, la Vaslui, Gorjul fiind reprezentat de elevii Mark Ilieș de la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu (clasa a V-a) și Tudor Mădălin Covercă de la Școala Gimnazială Nr. 1 „Gheorghe Uscătescu” Târgu Cărbunești (clasa a VI-a).
Tot la Vaslui, dar în perioada 2-7 aprilie, are loc olimpiada pentru clasele VII-VIII. Gorjul va merge cu Radu Gheorghe Tănăsescu de la Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” Târgu Jiu (clasa a VII-a) și Andrei Cătălin Fometescu de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu (clasa a VIII-a).
Olimpiada națională pentru specializarea Matematică – Informatică pentru clasele IX-XII va fi în perioada 2-7 aprilie, la Târgu Mureș. S-au calificat elevii Laura Valentina Văduva de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu (clasa a IX-a), Mario Cristian Scurtu de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu (clasa a X-a), Traian Avram de la Colegiul Național ,,George Coșbuc” Motru – cel mai mare punctaj, Alexandru Radu de la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și Mihai Florin Apetroaei de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu (clasa a XI-a) și Radu Nicolae Tăerel de la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu – cel mai mare punctaj, Darius Andrei Buleaucă, Mario Petru Gabriel Chelu și Delia Roxana Țaiga Bocșe, toți de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu (clasa a XII-a).
Un elev se poate califica la etapa națională a ONM numai dacă la etapa județeană a obținut un punctaj minim de 14 puncte din punctajul general maxim posibil de 28 de puncte, respectiv 50% din punctajul general maxim.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Nu ne interesează.
    Daca nu înțelegeti sa nu ne mai supunem sclaviei moderne, totalitarismului și birurilor, toți, olimpici sau nu, nu sunt decât niște viitori suferinzi intr o lume întunecată.
    Ce sa zic, încă un viitor depresiv presat sa producă bani… intr o închisoare. Dar cu 10 la matematica. Cred că e fericit că a învins pe unu, sa i se dea un premiu pentru încrâncenare.

    Geez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here