Gorjul are 1.070 de copii cu handicap

404

Statisticile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj arată că numărul copiilor cu handicap din judeţ este de 1.070. Concret, 911 sunt minori cu handicap protejaţi în familia naturală, iar restul de 103 sunt în centrele de plasament. De menţionat este faptul că 587 de copii au gradul de handicap grav, 333 – accentuat, 143 – mediu, iar şapte – uşor.

Peste nouă sute de familii din judeţul nostru îngrijesc un copil cu handicap. Potrivit datelor statistice furnizate de DGASPC Gorj, numărul copiilor încadraţi într-un grad de handicap din judeţul Gorj este de 1.070. „Situaţia copiilor pentru care Comisia pentru Protecţia Copilului Gorj a adoptat o hotărâre privind încadrarea într-o categorie de persoane cu handicap este următoarea: 587 de copii au fost încadraţi în gradul de handicap  grav; 333 au fost încadraţi în gradul de handicap accentuat; 143 au fost încadraţi în gradul de handicap mediu; şapte copii au fost încadraţi în gradul de handicap uşor”, a menţionat Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj.
Din totalul de 1.070, 911 sunt protejaţi în familia naturală, pentru 103 s-a instituit o măsură specială de plasament într-un centru, iar pentru 56 dintre copii s-a instituit o măsură specială de protecţie la un asistent maternal profesionist, la familia extinsă sau la alte persoane.
 M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here