Gorjul, antrenat la Ziua Curăţeniei Naţionale

114

let s do itEchipa gorjeană a “Let`s Do It, Romania!” a dat startul înscrierilor pentru Marea Curăţenie de pe 24 septembrie. Toţi cei care doresc să participe la cel mai mare proiect de voluntariat din România sunt invitați să se înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro la secţiunea “Vreau să mă înscriu!”

Potrivit lui Robert Ciocotoiu, coordonator general pe Gorj a “Let’s Do It Romania!”, voluntarii care accesează site-ul vor putea să îşi creeze propria echipă după ce îşi vor crea în prealabil un cont şi se vor loga. “Primul membru care construieşte o echipă va fi liderul acesteia şi va primi toate informaţiile legate de Ziua de Curăţenie Naţională. Cu o săptămână înainte de marele eveniment, voluntarii înscrişi pe site vor avea acces la Harta Deşeurilor şi îşi vor putea aloca mormane pe care să le cureţe pe 24 septembrie”, a declarat Ciocotoiu.

Primăriile, pregătite de acţiune

Totodată, la nivelul judeţului Gorj s-a încheiat „Caravana Let’s Do It, Romania!” prin care s-au efectuat întâlniri zonale cu reprezentanţii tuturor primăriilor din judeţ, prin care li s-au adus la cunoştinţă detalii organizatorice referitoare la proiect. Toate primăriile au fost receptive şi s-au semnat convenţii de participare cu acestea. La întâlnire au participat reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Apele Române Gorj, Consiliul Judeţean şi Cercetaşii României, aceste instituţii fiind şi principalii organizatori la nivelul judeţului nostru. “La începutul săptămânii viitoare se vor anunţa locurile unde voluntarii Let’s Do It Romania din Gorj vor putea să se înscrie pentru Ziua de Curăţenie Naţională, pentru fiecare localitate în parte. Let’s Do It, Romania este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională de pe 25 septembrie”, a precizat coordonatorul evenimentului la nivelul judeţului Gorj.

300 de saci strânşi la Rovinari

În proiectul “Let’s Do It Romania!” 2011, se implică şi primăriile care au dat startul la primirea de cereri pentru înscrierea în program. Un exemplu ar fi Primăria Oraşului Rovinari, care va fi parte activă în campania demarată la nivel naţional. Pentru ca acţiunea de salubritate a oraşului Rovinari să îşi atingă scopul dorit, conducerea administraţiei publice locale invită rovinărenii să participe într-un număr cât mai mare pe data de 24 septembrie, la campania de curăţenie “Let`s Do It Romania!”. Cei care vor să se înscrie la această campanie sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Rovinari, până pe data de 22 septembrie, orele 15:30 pentru a-şi depune cererile aferente. În anul 2010, oraşul Rovinari s-a situat printre oraşele cu cele mai bune rezultate din această campanie, contribuind cu aproximativ 120 de voluntari de toate vârstele, care au colectat circa 300 saci de deşeuri.

Izabella Plăstoi

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here