Gorjul a ieșit din valul 4. Doar trei comune mai sunt „ roșii”

1055

Județul Gorj a intrat de sâmbătă în scenariul verde, rata de infectare fiind sub pragul de 2 cazuri la mia de locuitori.
Potrivit raportării de duminică a Direcției de Sănătate Publică Gorj, incidența cazurilor de Covid a ajuns la 1,68. Doar trei comune mai erau duminică în scenariul roșu.
Este vorba de Polovragi (5,21), Peștișani (4,05) și Dănciulești (3,84). În ultimele două săptămâni, în Gorj s-au înregistrat 592 cazuri de Covid, dintre care 170 în municipiul Târgu-Jiu. Aici, rata de infectare este de 1,81.
Duminică s-au înregistrat 14 noi cazuri de Covid. „De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 14 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 211 teste efectuate.
În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 81 ani (vaccinată), care prezenta și alte afecțiuni medicale: fractură de col femural stâng (operată), malnutriție protein-calorică și hipocalcemie”, a anunțat DSP Gorj.
La nivel național, 12 județe se află în scenariul verde. Este vorba de Bacău, Călărași, Maramureș, Neamț, Vrancea Bistrița-Năsăud, Suceava, Vaslui, Botoșani, Dolj, Gorj și Satu Mare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here