Gorjul a făcut paradă la Palatul Parlamentului: Modelele, lucrări deosebite de pictură, sculptură, grafică și fotografie

375

Aproape 200 de persoane au participat, joi, la vernisajul expoziției “Gorjul de la arta tradiţională la arta modernă”, de la Palatul Parlamentului, sala “Constantin Brâncuși”, ce va fi deschis publicului timp de două săptămâni. Curatorul expoziției a fost artistul fotograf Teodor Dădălau care a expus aici peste 150 de lucrări variate, de pictură, grafică, fotografie, sculptură și colaj textil, creionând astfel pentru public bucăți din pitorescul județ Gorj. În cadrul expoziției de pictură au fost astfel prezente lucrările artiștilor Cornelia Căruntu, Cristina Cioplea, Gelu Costea, Mariana Fratița, Florin Hutium, Eric Perjovski şi Daniel Şerban.

“Sunt foarte mulțumit de cum se prezintă expoziția în ansamblul ei, parcă totul se îmbină și se completează. Am văzut și reacția publicului și lucrările văd că plac”, a declarat Doru Dădălău, înainte de marele vernisaj, prins fiind de ultimele pregătiri. De altfel, Dădălău alături de o parte dintre artiști au pregătit la București expoziția, timp de câteva zile, asta pentru a le arăta iubitorilor de frumos și în special miilor de turiști care zilnic vizitează Palatul Parlamentului, o parte din colțul de Rai-județul Gorj.

Cel care a deschis expoziția, în fața numerosului public, a fost Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.
“Ne aflăm la Sala Constantin Brâncuși a Parlamentului României și încercăm să vă aducem o bucățică de Gorj, de la arta tradițională la cea modernă. Mulțumim CJ Gorj, domnului Cosmin Popescu, care de la început ne-a fost alături. Salut prezența la această expoziție a Excelenței sale Valeriu Artenie, ambasadorul României în Vietnam. Sper ca după ce va vedea expoziția, Excelența sa își va apleca atenția și spre artiștii plastici din Gorj! Aș vrea să salut și prezența domnului Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, unul dintre cei mai credincioși prieteni ai instituției noastre!”, a spus Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Un succes!
Au mai luat cuvântul aici și alte persoane prezente la vernisaj și chiar s-a recitat în fața publicului.
De altfel, prezenți la vernisaj au fost și Alexandru Păsărin, președintele Ligii Culturale Fiii Gorjului, actrița Doina Ghițescu, Aurel Turbăceanu, fost ambasador al României în Qatar, Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, Cristian Toader Pasti, consilierul președintelui CJ Gorj, solistul Gabriel Gorjanu, dar și alți numeroși membri ai Ligii Fiii Gorjului, artiști, străini, dar și gorjeni special veniți în Capitală pentru acest moment artistic deosebit, și reprezentanți ai mass-mediei locale.

Expoziția de fotografie și cea de pictură este organizată de Consiliul Judeţean Gorj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here