Gorjfest, la final

558

gorjfest 1Ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de arte vizuale Gorjfest a ajuns la final. Lucrările celor 34 de artişti care au participat la tabăra organizată în acest an la Rânca vor putea fi admirate astăzi la Galeriile de Artă din Târgu-Jiu, unde se va desfăşura Vernisajul Salonului Internaţional de Arte Vizuale.

Tot astăzi se va desfăşura şi festivitatea de premiere a participanţilor la festival, precum şi lansarea Albumului „Gorjfest 2011”.

Organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, din necesitatea realizării, în timp, a băncii de date şi valori culturale a judeţului Gorj, ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de arte vizuale GORJFEST s-a desfăşurat în zona montană Rânca şi a cuprins 5 secţiuni: sculptura mică, pictura, grafica, fotografie artistică, film documentar. La acest eveniment au participat peste 30 de artişti din România, Spania, Moldova, Bulgaria, Turcia, Serbia, Italia, Franţa, Grecia, Serbia, Ucraina şi Germania, directorul festivalului fiind, ca şi în ediţiile trecute, fotograful Teodor Dădălău, referent în cadrul CJCPCT Gorj.

Participanţii la festival, premiaţi astăzi

Tabăra se va încheia pe 11 octombrie cu o festivitate de premiere, lansarea albumului GorjFest 2011 şi cu un salon de artă plastică care va avea loc la Galeriile de Artă din Târgu Jiu. Festivitatea de premiere se va desfăşura astăzi începând cu ora 11:00, la Sala Maură a Palatului Administrativ. Pentru creaţiile rezultate în urma Taberei, dar şi pentru expoziţiile prilejuite de deschiderea şi închiderea taberei, participanţii vor primi premii speciale în valoare de 300 lei fiecare, oferite de Consiliul Judeţean Gorj (13 premii), CJCPCT (7 premii), Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” (5 premii), USMO (2 premii), S.C. Planexpert (3 premii) precum şi Trofeul Festivalului împreună cu 5 cataloage GORJFEST 2011 oferite de CJCPCT Gorj. Tot astăzi va avea loc şi lansarea Albumului „GORJFEST 2011”. De asemenea, începând cu ora 17:00, Galeriile de Artă din Târgu-Jiu vor găzdui Vernisajul Salonului Internaţional de arte vizuale „GORJFEST 2011”. Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de arte vizuale „GORJFEST” s-a desfăşurat în mai multe localităţi din judeţul Gorj, începând cu data de 2 octombrie. La ediţia din acest an a festivalului au participat peste 30 de artişti din 12 ţări, lucrările acestora putând fi admirate astăzi în cadrul vernisajului ce se va desfăşura la Galeriile de Artă din Târgu-Jiu.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here