Gorjenii, tentaţi cu salarii de peste 2.000 euro pe lună

303

Şomerii gorjeni care doresc să lucreze în afara graniţelor ţării, fiind tentaţi de salariile bune şi condiţiile de muncă avantajoase, pot opta pentru cele mai noi oferte de joburi puse la dispoziţie de Germania, Lituania şi Cehia.

Oferta venită din partea unui angajator din Lituania se adresează unui număr de 20 de asfaltatori. Lucrătorii se vor ocupa de pregătirea fundaţiei şi de aşezarea pavelelor. Se lucrează opt ore pe zi, 40 de ore pe săptămână. Condiţii: experienţă anterioară, responsabilitate, condiţie fizică bună şi engleză nivel mediu. Salariul este cuprins între 700 şi 800 euro brut pe lună. În plus, angajatorul asigură cazarea. Durată contractului este pe perioadă nedeterminată, iar termenul pentru trimiterea aplicaţiilor este 23 august 2016. Aceeaşi firmă are nevoie şi de cinci tehnicieni electricieni care să instaleze cabluri pe întreg teritoriul Lituaniei. Candidaţii trebuie să aibă studii tehnice superioare de preferat în domeniul electric, experienţa în domeniu constituind un avantaj. De asemenea, candidaţii trebuie să prezinte certificat medical care să ateste posibilitatea de a lucra la înălţime şi să cunoască engleză sau rusă. Durata contractului este nedeterminată, iar termen de aplicare este 31.08.2016.
Şi o firmă din Republica Cehă caută să angajeze 20 de manipulanţi mărfuri. Nu se cere experienţă, dar candidaţii trebuie să aibă şcoală primară, permisul de stivuitorist constituind un avantaj. Se lucrează 40 de ore pe săptămână. Cunoaşterea unor limbi străine precum: bulgară, rusă, engleză, cehă sau slovacă (nu se specifică nivelul) constituie un avantaj, însă nu este obligatorie. Salariul oferit este între 800 şi 1.000 euro pe lună, plus bonusuri de productivitate. Durata contractului este nedeterminată, iar termenul de aplicare este până la sfârşitul anului.
Şi Germania pune la bătaie 34 de posturi în domeniul hotelier. Selecţia de personal va avea loc pe 8 septembrie 2016, la Braşov. Vor fi oferite 34 de posturi: ospătar (22 posturi), barman (două posturi), bucătar/commis de cuisine/bucătar grill (opt posturi) şi recepţioner (două posturi). Solicitanţii trebuie să deţină calificare profesională încheiată sau experienţă profesională în meseria în care doresc să ocupe unul dintre aceste locuri de muncă. Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman şi bucătar/commis de cuisine/bucătar grill este nevoie de cunoştinţe bune de limba germană şi engleză nivel A2-B1, precum şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B1. Şi pentru posturile de recepţioner, angajatorii germani solicită persoane care să cunoască sistemul de rezervare OPERA şi limba germană şi engleză nivel C1- C2. Salariul oferit de angajatorii din Germania poate ajunge până la 2.200 euro. Persoanele care doresc să participe la selecţia organizată la Braşov trebuie să se înregistreze în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, fiind necesare următoarele documente: cerere tip (se completează la sediul AJOFM), copie act de identitate sau paşaport (cu valabilitate de minimum şase luni), CV model Europass (cu fotografie) în limba germană (lebenslauf), adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie din care să reiasă că solicitantul este clinic sănătos, cazierul judiciar valabil şase luni, în original, care să ateste că nu are antecedente penale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here