Gorjenii sunt aşteptaţi la medici pentru a-şi iniţia dosarul electronic

337

Iniţializarea dosarului se face cu ocazia unui prim consult medical. Tocmai de aceea, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj îi sfătuieşte pe gorjeni să meargă la medic să-şi iniţieze dosarul. Ei trebuie să ştie că dosarul electronic de sănătate va conţine toate informaţiile medicale care, în mod normal, sunt în fişele de observaţie, foile de observaţie şi registrele de consultaţii ale pacienţilor.

Dosarul electronic este deja funcţional, iar iniţierea sa se face printr-o consultaţie, indiferent dacă aceasta se face la medicul de familie, în ambulatoriu sau la spital. Din acel moment, toate datele existente în sistemul Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), respectiv internările, reţetele şi analizele, sunt adunate în dosarul pacientului. Reprezentanţii CJAS Gorj îi sfătuiesc pe cetăţeni să meargă la medic pentru a-şi iniţia dosarul de sănătate. „Dosarul electronic este funcţional. Asiguraţii noştri trebuie să ştie că el este funcţional şi să ceară iniţierea lui, fie că este la medicul specialist sau la medicul de familie, să ceară să i se introducă datele, pentru că este foarte important ca orice istoric medical să înceapă să fie introdus. Probabil că nu vor fi introduse date din urmă pentru că există riscul să apară erori. Dosarul medical trebuie actualizat de acum încolo”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Din punct de vedere medical, dosarul poate fi accesat de toţi medicii care au cod de parafă, sunt specialişti şi au semnătură electronică. Pacientul poate să vadă cine i-a accesat dosarul, ora, ziua şi IP-ul calculatorului de pe care s-a făcut acest lucru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here