Gorjenii şi-au făcut buletine înainte de alegeri

259

La nivelul judeţului Gorj, cererile pentru eliberarea cărţilor de identitate şi a actelor de identitate provizorii au crescut week-end-ul trecut, datorită celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de ieri.

Potrivit lui Doinel Popescu, şeful Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DCJEP) Gorj, în ziua premergătoare alegerilor prezidenţiale, adică sâmbătă, la nivelul judeţului au fost eliberate un număr de 148 de buletine. “Din cele 148 de acte eliberate la toate birourile de Evidenţă a Populaţiei din oraşele Rovinari, Turceni, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Bumbeşti-Jiu, din municipiile Motru şi Târgu-Jiu, 141 au fost cărţi de identitate şi 7 au fost cărţi de identitate provizorii. Azi (n.r. ieri), până la orele prânzului, am înregistrat 213 cărţi eliberate, din care 206 erau cărţi de identitate şi 7 cărţi de identitate provizorii”, a declarat şeful DCJEP Gorj. Până aseară, la orele 21:00, gorjenii au putut să îşi ridice noile acte de identitate pentru a-şi exercita dreptul la vot.

Zeci de cereri în ziua alegerilor la Târgu-Jiu
La nivelul municipiului Târgu-Jiu, ieri au fost primite zeci de cereri din partea târgujienilor pentru punerea în legalitate, şi au fost eliberate peste 100 de acte de identitate. Conform lui Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu, în cursul zilei de sâmbătă, la sediul instituţiei ajunseseră 60 de noi cereri pentru eliberarea actelor de identitate şi, de asemenea, alte 87 de buletine au fost înmânate solicitanţilor din Târgu-Jiu şi comunele arondate. Dintre acestea 83 erau cărţi de identitate şi 4 erau provizorii.
Ieri, în ziua scrutinului, până la ora 12:00, se primiseră 35 de noi cereri, iar 114 documente au fost eliberate, reprezentanţii DPCLEP Târgu-Jiu fiind pregătiţi şi pentru orele amiezii când s-au mai prezentat şi alţi solicitanţi care doreau să se pună în legalitate până la închiderea secţiilor de votare. “Pe parcursul săptămânii am avut aproximativ 600 de solicitări; la sediul instituţiei mai avem în total peste 500 de buletine care urmează să fie ridicate de cei care au solicitat înnoirea actului de identitate. Săptămîna aceasta s-a dovedit a fi mai puţin aglomerată în comparaţie cu perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din primul tur de scrutin”, a declarat Dan Laurenţiu, şeful DPCLEP Târgu-Jiu. Menționăm că în săptămâna premergătoare primului tur de scrutin din data de 2 noiembrie, la DPCLEP Târgu-Jiu s-au primit nu mai puţin de 650 de noi solicitări şi s-au eliberat circa 1.000 de acte de identitate.
Sâmbătă, pe 15 noiembrie, orarul de lucru al unităţilor din judeţul Gorj ale Evidenţei Persoanelor a fost de la 08:00 la 16:00, iar ieri, 16 noiembrie, în ziua alegerilor prezidenţiale, funcţionarii de la serviciile comunitare locale din judeţ, dar şi cei de la DCJEP Gorj, au lucrat cu publicul în intervalul orar 08:00 – 21:00.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here