Gorjenii şi-au cumpărat 5000 de maşini

128
masiniChiar dacă a fost criză financiară, gorjenii şi-au achiziţionat o maşină nouă sau second-hand pe care au înmatriculat-o în judeţul nostru. Astfel, numai în acest an, aceştia şi-au cumpărat 5000 de autoturisme, mărind parcul auto al judeţului la 80 de mii de autovehicule.

În plin an de criză, câteva mii de gorjeni şi-au strâns cureaua făcând mai puţine cheltuieli, doar pentru a cumpăra un autoturism. Prin firme specializate sau intermediari, maşinile second-hand aduse în ţară dar şi cele noi au făcut ca, şi în acest an de recesiune, numărul de înmatriculări să crească simţitor cu peste 5000 de autovehicule, parcul auto al judeţului majorându-se simţitor. Astfel, de la 74.000 de maşini câte erau în 2008, în evidenţele Serviciului Public de Permise de Conducere şi Înmatriculări Gorj acum s-a ajuns la aproape 80.000 de autoturisme. Numai în luna noiembrie 2009 au fost înmatriculate în judeţ în jur de 900 de autovehicule.
În ceea ce priveşte radierea maşinilor vechi, şi aici numărul de autoturisme, rezultate în principal din programul Rabla, a înregistrat o creştere în 2009, în medie cu 100 de maşini pe lună. Dificultăţile apar, potrivit angajaţilor Serviciului de Permise de Conducere şi Înamtriculare a Autovehiculelor, cu preponderenţă în cazul înmatriculării autovehiculelor second-hand aduse din străinătate, prin intermediari, acestea fiind şi frecvent, situaţiile în care se încearcă eludarea legii sau chiar încălcarea acesteia. În vederea obţinerii certificatului de înmatriculare a maşinii, gorjenii trebuie să se afle în posesia cărţii de identitate emisă de către RAR, dar şi a dovezilor de plată a taxelor de înmatriculare şi poluare.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here