Gorjenii s-au refugiat de temperaturile ridicate pe Transalpina

399

Temperaturile crescute i-au scos din case pe gorjeni, determinându-i să caute locuri cât mai răcoroase. Astfel, în acest sfârşit de săptămână, oamenii au fugit din calea caniculei la munte. Rânca şi Transalpina au fost destinaţiile preferate de turiştii care au ales răcoarea montană pentru a-şi încărca bateriile după o săptămână grea de muncă.

Transalpina a devenit principala atracţie pentru iubitorii muntelui. Cele mai aglomerate zile pe Drumul Regelui sunt cele de la finalul săptămânii, când mii de persoane fug de agitaţia oraşelor şi de căldura sufocantă pentru a se răcori la munte. La fel s-a întâmplat şi în acest weekend.

DN67C-Transalpina este redeschis în totalitate. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Obârşia Lotrului (km 59+800, judeţul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07.00 – 20.00, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 30 km/h.

Rânca, perla turismului gorjean
O parte dintre turiştii care ajung pe Transalpina rămân peste noapte în staţiunea Rânca.
Alţii aleg să-şi prelungească şederea, descoperind că preţurile sunt mai mult decât bune, în raport cu condiţiile hoteliere.

Turiştii apreciază şi activitatea comercianţilor de suveniruri şi produse tradiţionale, care dau o notă aparte Transalpinei şi staţiunii Rânca, făcându-le să se asemene cu Rucăr-Bran şi alte zone montane, apreciate de turiştii din întreaga ţară şi nu numai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here