Gorjenii punctează și pentru Steaua

270

La recent desfășuratul Maraton al Bucureștiului, competiție care a prilejuit și Campionatul Național de maraton, pe lângă rezultatele ce au adus medalii pentru CS Pandurii Târgu Jiu, un alt alergător gorjean a reușit să termine cursa cu o medalie la gât. Este vorba de Șurlea Gheorghe Constantin, sportiv care acum este legitimat la Steaua București și care a terminat pe a treia treaptă a podiumului, în spatele lui Daniel Lupulescu, fostul său coleg de la CS Pandurii Târgu Jiu.
„A fost o cursă foarte grea, cu multe pante și viraje, am înțeles că ar fi fost și ceva mai lung traseul. Poate și de asta la nivel de timpi nu am fost la nivelul așteptărilor noastre. Aș dori să-i mulțumesc domnului antrenor Zorilă și domnului profesor Diaconescu, cei doi ocupându-se de pregătirea noastră, a mea și a fratelui meu. Nu aș vrea să-l uit nici pe domnul Prunariu, care m-a ajutat cu cazarea și nici pe domnul George Boroi, președintele de la Steaua, care m-a scos din producție și mă pot antrena acum mai mult”, a declarat sportivul gorjean. Acesta a explicat și cauzele pentru care, din păcate, este nevoit să alerge pentru un alt club decât cel târgujian: „Am plecat de la Pandurii pentru că aveam o vârstă și nu aveam nimic. La Steaua sunt angajat în cadrul armatei și sunt detașat și legitimat la acest club. Asta e meseria mea, din asta îmi câștig banii. Trebuie să ne mai uităm și la viitorul nostru pentru că sportul ne poate ajuta doar o anumită perioadă, nu poți să alergi toată viața”, a mai spus George Șurlea.
Alergătorul gorjean spune că, având în spate câteva performanțe notabile, se gândește la un viitor și mai bun ținând cont că rezultatele din acest an au fost afectate și de o serie de probleme medicale: „În 2011 am fost campion național la tineret, cu un timp mult mai bun, 2 ore și 26 de minute, dar anul acesta am avut un an mai greu, cu accidentări care m-au scos din formă, iar acest lucru s-a văzut. Acum vom merge la un concurs la Drăgășani, după care, pe 24 octombrie vom participa la Campionatul Național de Cros. Îmi doresc o calificare la Campionatele Europene, sper să și reușesc acest lucru”, a punctat George Șurlea.
Interesant este faptul că familia Șurlea are doi reprezentanți în cursele de maraton, fratele lui George, Claudiu Șurlea a terminat cursa disputată la București pe locul 12, dar a revenit la Târgu-Jiu cu o medalie mai strălucitoare decât a fratelui său, CS Pandurii Târgu Jiu, cu el în echipă, devenind din nou campioană națională la maraton.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here