Gorjenii, printre cei mai buni la Evaluarea Naţională

260

evaluare nationalaLa probele Evaluării Naţionale care au fost susţinute în urmă cu o săptămână, elevii gorjeni s-au făcut remarcaţi. Aceştia se află în topul primelor trei judeţe din ţară cu cele mai puţine note sub 4,99.

Pe al treilea loc din ţară, cu cele mai puţine note sub 4,99, obţinute de elevi la Evaluarea Naţională, se află judeţul Gorj. Rezultatele la Evaluarea Naţională din acest an arată că mai bine de un sfert dintre elevii care şi-au încheiat studiile gimnaziale şi au susţinut examenul la matematică şi Limba română, nu au reuşit să obţină notă de trecere. 27,4% dintre şcolarii de clasa a VIII-a au primit note cuprinse între 1 şi 4,99, în timp ce majoritatea celor care au fost notaţi cu note de trecere au luat punctaj mai mic de şase. În topul celor mai slabe judeţe în funcţie de ponderea elevilor care nu au obţinut notă de trecere se află Tulcea cu 45,6%, la partea opusă aflându-se partea de sud a României. Gorjul se află pe locul al treilea, unde, din cei 3183 de absolvenţi de clasa a VIII-a, doar 15,2% nu au obţinut notă peste 5. Pe primele două locuri se află judeţele Mehedinţi şi Olt.

În Gorj, majoritatea notelor au fost sub şapte

Principalul obstacol al elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională a fost matematica, probă la care 21% dintre aceştia au primit note mai mici de cinci. Limba română a pus mai puţine probleme celor care tocmai au încheiat conturile cu şcolile generale: doar 12% nu au luat notă de trecere, asta la nivel naţional. Majoritatea notelor obţinute de elevii gorjeni la Evaluarea Naţională sunt sub şapte. Pe raza judeţului Gorj a fost înregistrat un număr de 95 de elevi care au reuşit să obţină nota 10 la acest examen. Dintre cei 3183 de absolvenţi de clasa a VIII-a evaluaţi, 1827 au reuşit să treacă de nota şapte, în timp ce 2958 au primit note mai mici. Statisticile mai arată că 1340 de elevi, au primit note între 5 şi 5,99. De asemenea, 719 candidaţi au avut, media de la probele Evaluării Naţionale între 1-4,99, în timp ce între 6 şi 6,99 s-au aflat aproape 900 de elevi de clasa a VIII-a. În intervalul 7-7,99 s-au aflat 654 elevi, note între 8-8,99 au primit 514 candidaţi, iar medii între 9-9,99 au primit 501 elevi.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here