Gorjenii preferă să facă plăţile la ghişee, nu la automatele bancare

262

Printre judeţele în care clienţii băncilor încă preferă operaţiunile la ghişeele băncii în locul celor la automatele bancare se numără Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt. În schimb, cei din Bucureşti, Timiş, Arad, Caraş Severin aleg să efectueze cea mai mare parte din operaţiuni la automatele bancare în defavoarea ghişeelor băncii.

Banca Comercială Română (BCR) a realizat un top cu judeţele în care clienţii aleg să efectueze operaţiunile bancare. Clienţii care folosesc ghişeele automate provin din Bucureşti, Timiş, Arad, Caraş Severin pe când cei din Gorj preferă să efectueze plăţile la ghişee. “Judeţele unde clienţii au ales să efectueze cea mai mare parte din operaţiuni la automatele bancare în defavoarea ghişeelor băncii sunt, pe lângă Municipiul Bucureşti, judeţele din vestul ţării (Timiş, Arad, Caraş Severin), dar şi cele din est (Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi). Dintre judeţele unde clienţii încă preferă operaţiunile la ghişeele băncii în locul celor la automatele bancare se numără Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Olt.
Din totalul tranzacţiilor efectuate prin Ghişeele Automate de Plăţi mai mult de jumătate o reprezintă plăţile de facturi urmate de alimentări conturi proprii şi rambursările ratelor pentru cardurile de credit”, se arată în comunicatul de presă al băncii.

Noi ghişee automate
BCR dezvoltă conceptul de Self Service prin instalarea a încă 50 de ghişee automate, în prezent, banca dispunând de o reţea de 450 de astfel de automate prin care s-au efectuat peste 3,8 milioane tranzacţii în valoare de 1,12 miliarde lei. Valoarea investiţiei în reţeaua de 450 ghişee automate se ridică la aproximativ 2,3 milioane de euro. “BCR a derulat un plan nou de dezvoltare a unei reţele de Self Service – Cash In. Printre principalele avantaje ale utilizării ghişeelor automate se numără rapiditatea în efectuarea tranzacţiilor, durata unei operaţiuni reducându-se de la circa 4 minute la mai puţin de 40 de secunde. Timpul economisit de clienţii băncii de la începutul anului se ridică la circa 84.000 ore”, se mai arată în document.
Ghişeele automate sunt echipamente tip Self Service la care clienţii, persoane fizice, pot efectua singuri operaţiunile dorite – plata facturilor, alimentarea conturilor curente sau rambursarea sumelor pentru cardul de credit. Tranzacţiile pot fi efectuate exclusiv în lei şi beneficiază de comision zero.
Banca dispune în prezent de un număr de aproape 685 de aparate – Cash In, şi anume 450 de APT (Ghişeu Automat de Plăţi), 72 de Maşini Multifuncţionale şi 163 de Automate de schimb valutar. Totodată, banca are instalate aproape 2.100 de ATM – uri (Cash Out).
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here