Gorjenii pot vota proiectul pentru realizarea unei săli de kinetoterapie

300

Asociaţia “Inimi de gorjeni”, în parteneriat cu Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj aşteaptă voturile gorjenilor pentru proiectul „Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Gorj”. Sorin Torop, coordonatorul proiectului, spune că voturile pot fi acordate până pe data de 21 iulie.

În prezent, în judeţul Gorj există peste 1.157 de copii cu dizabilităţi, conform Strategiei judeţene de dezvoltare a serviciilor sociale a judeţului Gorj pe perioada 2014-2020, pentru care DGASPC Gorj asigură gratuit recuperare prin kinetoterapie prin intermediul unui singur centru de recuperare din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul Cu Handicap Târgu-Jiu. Pentru a beneficia de serviciile de kinetoterapie asigurate în acest centru, un copil cu dizabiliăţi are de aşteptat chiar şi trei luni de zile pentru a beneficia de recuperare prin kinetoterapie, din cauza locurilor limitate din acest centru. Tot în cadrul Strategiei, DGASPC Gorj recunoaşte minusurile cu care se confruntă copiii cu dizabilităţi: “- Insuficienţa serviciilor sociale comunitare, precum şi creşterea numărului de copii cu dizabilităţi care au nevoie de servicii sociale de recuperare/reabilitare”. Totuşi, pentru a veni în sprijinul copiilor cu dizabiliăţi care au nevoie de kinetoterapie, DGASPC Gorj a înfiinţat, în luna martie 2014, în cadrul Centrului de recuperare de zi pentru copilul cu dizabilităţi al Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu serviciul de recuperare prin kinetoterapie. Însă acest serviciu nu este operaţional din cauza lipsei aparaturii medicale necesare desfăşurării activităţilor de kinetoterapie şi a unui specialist angajat. “În luna aprilie 2014 CSCCNS Târgu-Jiu a încheiat un contract de voluntariat cu un kinetoterapeut, care în prezent lucrează cu 3 copii din cauza lipsei aparaturii de specialitate”, explică Sorin Torop.

Sala-kineto-2_0Sală modernă pentru kinetoterapie
Prin proiectul “Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Gorj”, Asociaţia “Inimi de gorjeni” îşi propune renovarea şi dotarea unui cabinet de kinetoterapie, editarea şi tipărirea unei reviste de specialitate dedicată copiilor cu dizabilităţi, realizarea unei pagini web pentru copiii cu dizabilităţi, derularea de campanii de informare sub formă de seminarii, mese rotunde şi aşa mai departe. Renovarea şi reabilitarea spaţiului unde se vor desfăşura activităţile de kinetoterapie, precum şi dotarea cu aparatura necesară se vor realiza în primele 2 luni ale proiectului, iar editarea şi tipărirea unei reviste precum şi lansarea unei pagini web dedicată copiilor cu dizabilităţi se realizează în ultima lună a proiectului. “Dorim ca acest proiect să aibă continuitate şi de aceea am încheiat două parteneriate: unul cu Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul Cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, care va fi principalul beneficiar al proiectului şi al cărui interes este acela de a oferi servicii de kinetoterapie profesioniste beneficiarilor din judeţul Gorj şi de aceea s-a angajat să susţină pe termen lung acest serviciu; iar al doilea parteneriat a fost încheiat cu Consiliul Judeţean Gorj care are calitatea de ,,patron” al Complexului şi care s-a angajat ca prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj să asigure fondurile necesare funcţionării cabinetului de kinetoterapie”, explică Sorin Torop, coordonatorul proiectului.

O săptămână pentru votare
Proiectul „Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Gorj” poate fi votat pe site-ul http://www.impreunapentrufiecare.ro până pe data de 21 iulie. Echipa de proiect face un apel la gorjeni să se înregistreze şi să voteze proiectul “Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Gorj”. Totalul voturilor primite reprezintă 25% din nota finală, diferenţa provenind din notele acordate de un juriu specializat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here