Gorjenii pot primi paşapoartele acasă, contra cost

207

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al Judeţului Gorj anunţă că cetăţenii români cu domiciliul în România pot opta să primească paşapoartele simple electronice la domiciliu sau reşedinţă. Contravaloarea acestui serviciu, care se realizează prin curierat rapid, este de 8,68 de lei.

Prin această măsură se elimină obligaţia persoanelor de a se prezenta la ghişeu pentru a ridica paşaportul, rămânând doar necesitatea prezentării la momentul depunerii documentelor necesare eliberării documentului de călătorie.
Curierul va livra paşaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinţi (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată). Destinatarul primeşte automat un SMS în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul şi numărul de document de transport ce va însoţi plicul cu paşaportul.
Dacă în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea notificării prin SMS destinatarul paşaportului nu este găsit la adresă, iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu destinatarul, plicul conţinând paşaportul va fi returnat la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor simple judeţean din raza de domiciliu sau reşedinţă. Documentul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu public.
Termenul legal de eliberare a paşaportului simplu electronic este de cel mult 30 de zile, doar că în practică aceste documente de călătorie se eliberează în zece zile lucrătoare.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here