Gorjenii pot beneficia de tratamente în străinătate prin DSP

271

Statul poate deconta tratamente scumpe în străinătate. Puţine persoane ştiu că, în cazul în care nu pot obţine ajutor medical în ţară, pot avea o şansă să se trateze în străinătate, gratuit, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Ca instituţie reprezentantă a Ministerului Sănătăţii în teritoriu, DSP poate primi solicitări de la bolnavii ale căror afecţiuni nu pot fi tratate în ţara noastră. Potrivit legii, dosarul care trebuie depus la sediul instituţiei trebuie să cuprindă următoarele documente: copie de pe foaia de observaţie clinică generală, bilet de ieşire din spital, analize medicale, recomandarea medicului curant, de specialitate, privind efectuarea tratamentului în străinătate. Aceste documente pot fi depuse de către bolnav, reprezentantul legal al acestuia sau de către aparţinător, împreună cu o cerere din partea bolnavului, a reprezentantului legal sau a aparţinătorului.
Reprezentanţii DSP verifică legalitatea dosarului medical, pe care îl trimit la comisia de specialitate, care, mai apoi, îl trimite la comisia din cadrul Ministerului Sănătăţii, unde trebuie emis acordul. Sumele decontate variază de la câteva zeci de mii de euro, la sute de mii de euro.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here