Gorjenii nu se grăbesc să solicite cardul european de sănătate prin e-mail

240

Cetăţenii din judeţul nostru care doresc să obţină un card european de sănătate, au posibilitatea de a trimite documentele necesare eliberării cardului pe e-mail. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că doar 15 persoane au solicitat cardul prin această metodă, peste 90% din solicitări fiind clasice.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj le-a oferit asiguraţilor din judeţul nostru posibilitatea de a solicita obţinerea cardului european de sănătate prin e-mail. „Începând cu data de 18 septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj oferă asiguraţilor posibilitatea de a obţine cardul european de asigurări de sănătate prin transmiterea pe e-mail a documentelor necesare obţinerii acestuia. Documentele scanate, în format PDF sau JPG, se vor trimite la adresa cardeu@casgorj.ro. Procedura de obţinere a cardului european ca urmare a transmiterii documentelor pe e-mail se regăseşte pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj la adresa www.casgorj.ro”, precizează reprezentanţii CJAS Gorj.

Doar 15 solicitări online
Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj confirmă faptul că asiguraţii din judeţul nostru preferă varianta clasică de solicitare a cardului european de sănătate. „Peste 90% dintre solicitanţi s-au prezentat la noi. Solicitări în format electronic au fost doar 15”, precizează Bondoc. Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin.
Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here