Gorjenii nu au asaltat “Litoralul pentru toţi”

94

141117-litoralulÎn această perioadă, se derulează programul „Litoralul pentru toţi”, care îi ţine pe români la mare cu doar câteva sute de lei, timp de o săptămână. În ciuda ofertelor atractive şi a temperaturilor încă ridicate, gorjenii care au ales o vacanţă la mare, în această perioadă sunt mult mai puţini decât se aşteptau operatorii în turism.

La început de toamnă calendaristică, mercurul din termometre a urcat spre temperaturi numai bune de bronzat. De aceea, mulţi români care nu şi-au permis o vacanţă pe timpul verii, au profitat acum de programul „Litoralul pentru toţi”. La nivelul judeţului Gorj, potrivit agenţilor de turism, solicitări mai multe au fost pentru sezonul estival, la programul „Litoralul pentru toţi” cererea fiind sub aşteptări. În cadrul acestui program, o vacanţă la mare costă 379 de lei de persoană timp de 6 zile, la un hotel de trei stele. Celor un pic mai pretenţioşi, hotelurile de 5 stele le oferă cazare cu 549 de lei, în aceeaşi perioadă.

Începutul noului an şcolar ţine gorjenii acasă

Întrebaţi dacă ar pleca la mare în septembrie, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi au spus că s-au terminat concediile şi că se pregătesc de şcoală. “Noi am avut concediu în iulie şi am fost atunci la mare. Preţurile nu au fost exagerate, asemănătoare cu cele de anul trecut. Vremea a fost frumoasă. Am înţeles că este frumos şi acum la mare, dar noi ne pregătim de şcoală”, a precizat Elena P., din Târgu-Jiu, mămică şi cadru didactic, în acelaşi timp. Pentru că prima zi de şcoală este chiar astăzi, iar de la începutul lunii septembrie şi până acum gorjenii au fost ocupaţi cu pregătirile şi cumpărăturile pentru şcoală, vacanţele au fost aproape uitate.

Pensionarii iubesc marea, toamna

Cei care consideră că marea are un farmec aparte toamna sunt pensionarii. Aceştia nu mai au grija începutului de an şcolar şi nici nu dispun de un buget care să le permită o vacanţă în toiul verii. Astfel, pentru această categorie socială „Litoralul pentru toţi” este ocazia perfectă de relaxare pe malul mării. “În general, cei mai buni clienţi ai noştri pentru acest sezon sunt pensionarii. Ei s-au interesat de programul “Litoralul pentru toţi” încă de la începutul verii şi şi-au achiziţionat bilete la hoteluri de trei stele, cu precădere”, a declarat angajata unei agenţii de turism din Târgu-Jiu. Proaspăt întoarsă de la mare, Ecaterina V., o pensionară din municipiul nostru a spus că nimic nu se compară cu o săptămână la mare, la început de septembrie, când „nu este atât de aglomerat cum este în vârf de sezon. Toamna te poţi bucura de mare, de plajă, pentru că nu mai este aşa mare aglomeraţie şi chiar te poţi relaxa”. Programul “Litoralul pentru toţi” se va derula şi săptămâna viitoare şi chiar până la sfârşitul lunii septembrie, la unele hoteluri. Vestea cea mai bună vine din partea meteorologilor care anunţă zile calde la mare şi în următoarea perioadă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here