Gorjenii mai au la dispoziţiecâteva luni pentru activarea cardurilor de sănătate

451

Asiguraţii din judeţul nostru, care încă nu au reuşit să ajungă la medicul de familie pentru a-şi activa cardul naţional de sănătate trebuie să stea liniştiţi, ei mai având la dispoziţie câteva luni pentru iniţializarea acestuia. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că va exista şi o perioadă de testare a cardurilor.

Peste douăzeci de mii de gorjeni şi-au activat cardurile de sănătate. Nici zece procente din totalul asiguraţilor care deţin carduri nu le-au activat. Cu toate acestea, conducerea CJAS Gorj face precizarea că mai este suficient timp pentru activarea cardurilor. „Deocamdată nu se ştie data certă când vor intra în vigoare aceste carduri, dar cu siguranţă va fi o perioadă de testare de câteva luni, astfel că oamenii trebuie să stea liniştiţi dacă încă nu au apucat să îşi activeze cardurile”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Cardul de sănătate  va asigura accesul la servicii medicale pe teritoriul României. Pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate. Pentru servicii medicale devenite necesare în timpul şederii temporare pe teritoriul unei ţări din spaţiul UE/SEE/Elveţia, asiguratul poate solicita  la casa de asigurări eliberarea unui card european de sanatate (CEASS).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here