Gorjenii îşi pregătesc odraslele de şcoală

297

Pregătirile de şcoală sunt în toi în rândul familiilor din judeţul nostru. Pieţele din Târgu-Jiu au fost luate cu asalt de părinţii dornici să cumpere cele necesare pentru ca în prima zi de şcoală, copiilor lor să nu le lipsească cele necesare din ghiozdane.

Gorjenii cu dare de mână sunt puşi la mari cheltuieli în aceste zile de copiii care îşi doresc rechizite “la modă” pentru noul an şcolar, care va lua startul luni, 15 septembrie. Tarabele din pieţe şi magazinele care comercializează ghizdane, rechizite, încălţăminte şi uniforme pentru debutul de an şcolar sunt în aceste zile căutate de părinţi. Totuşi, comercianţii spun că este o scădere semnificativă a valorii cumpărăturilor care se fac la început de an şcolar, dar că sunt şi oameni dispuşi să dea sute de lei pentru ca odraslele lor să aibă cele mai bune ghiozdane.
piata1Astfel, în Târgu-Jiu, pot fi găsite ghiozdane care pornesc de la 10 lei şi ajung până la 50 de lei, în cazul celor care sunt accesorizate cu personaje din desene animate. Totodată, cel mai ieftin set de acuarele costă 2,5 lei, stilourile sunt cuprinse între 3 şi 10 lei, iar pixurile ajung până la 3 lei fiecare. De asemenea, caietele cu 48 de file, fie că sunt dictando, fie că sunt de matematică, se comercializează la 1 leu bucata, cele cu 100 de file ajung la 1,7 lei, iar caietele studenţeşti depăşesc preţul de 3 lei fiecare. Penarele, atât de necesare unui elev, indiferent că este în clasele primare, gimnaziale sau liceale, au preţuri cuprinse între 6 şi 20 lei, în funcţie de materialele cu care sunt dotate. Blocurile de desen, în funcţie de numărul de file, costă între 1,5 şi 4 lei. Totodată, cămăşi, sacouri, fuste, pantaloni, toate sunt pe listele părinţilor gorjeni pentru noul început de an şcolar. O cămaşă costă în jur de 50 de lei, preţul unei perechi de pantaloni ajunge la aproape 70 de lei, iar costurile unui sacou sunt cuprinse între 60 şi 150 de lei. Preţurile pentru o singură vestimentaţie ajung să coste astfel în jur de 200 lei, în timp ce pentru încălţăminte, părinţii trebuie să dubleze suma deoarece elevii au nevoie atât de o pereche de pantofi clasici, cât şi de o pereche de pantofi sport.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here