Gorjenii, invitaţi la operă pe Arena din Verona

414

1217Două asociaţii culturale italiene, din Milano, organizează, la jumătatea acestei luni, o excursie la Verona pentru ca iubitorii muzicii de operă să poată asista la câteva spectacole de gen, puse în scenă de marii artişti de aici. La deplasarea făcută în scop cultural pot participa chiar şi gorjeni, dacă aceştia îşi manifestă dorinţa de a vedea spectacolele de pe Arena din Verona.

Pentru a intra însă la spectacolele din această stagiune este necesară însă o deplasare în Italia şi completarea unui formular, pus la dispoziţie de asociaţia “Amicii Della Musica”, aflată în parteneriat cu cotidianul Gorjeanul. Prin acel document cei interesaţi îşi arată dorinţa de a participa la deschiderea stagiunii operei din Verona. Momentan nu se cunosc costurile exacte ale deplasării şi ale programului pregătit de cele două asociaţii culturale “Amicii Della Musica” şi “Antares”.

O porţie de operă, în aer liber

Spectacolele Traviata de Giuseppe Verdi şi Aida pot fi însă urmărite astfel, de cei interesaţi de o deplasare cu scop cultural în Italia, la Verona, în zilele de 17 şi 18 iunie, în cadrul unui program care cuprinde, pe lângă participarea în public, şi vizite în punctele reprezentative ale oraşului. Reprezentanţii celor două asociaţii au pregătit trei pachete pentru cei interesaţi, unul cu plecare de la Milano pe 17 iunie, pentru a vedea Traviata, şi întoarcere înapoi la Milano, al doilea cu plecare pe 17 iunie din Milano şi întoarcere a doua zi, cu o noapte petrecută într-o pensiune şi participare la două spectacole, adică la Traviata şi la Aida, şi vizitare a punctelor de atracţie din Verona. Ultimul pachet cuprinde plecarea din Milano pe 18 iunie, participare la spectacolul Aida şi reîntoarcere în aceiaşi seară. Deplasarea de la Milano la Verona se va face cu autocarul, mesele fiind servite la restaurante din această localitate, cunoscute pentru bucătăria excelentă, dau asigurări organizatorii.

Prezenţi la înfrăţirea de la Baia de Fier

Asociaţia Culturală Europeană “Amicii della Scala e della Musica”, pregăteşte, de asemenea, un program vast pentru luna în curs, care cuprinde şi alte deplasări în acest scop, cu posibilitatea participării la mai multe spectacole de muzică lirică. Reprezentanţi ai asociaţiei au fost deja în România, ca urmare a înfrăţirii dintre localitatea gorjeană Baia de Fier şi cea italiană, Boccioleto, în septembrie 2008, fiind foarte încântaţi de frumuseţea Gorjului şi de oamenii de aici. În ultimii ani s-a încercat de altfel, de către această asociaţie, să se realizeze o punte între Italia şi România, pentru a demonstra că înfrăţirea din 2008 s-a concretizat şi după semnarea acelui document. De altfel, asociaţia speră în participarea aici şi a autorităţilor din Baia de Fier cât şi a simplilor cetăţeni ai comunei.

Anamaria Stoica

Asociaţie, cu tradiţie la Milano
Asociaţia “Amicii della Scala e della Musica” din Milano a fost realizată în 1991 la iniţiativa unor muzicieni şi a unor persoane pasionate de muzică, cu intenţia de a promova iniţiative culturale, dând o maximă importanţă, în acest sens, zonelor periferice ale localităţii. Asociaţia este condusă de un Consiliu Director format din şase persoane, în fruntea acestui organism fiind în funcţia de preşedinte, încă de la înfiinţare, Stefania Gazzola, în timp ce vicepreşedinte este Gemma Marchegiani. Reprezentanţii viitoarei asociaţii s-au implicat de altfel, încă din 1997, în unele proiecte în beneficiul comunităţii, colaborând cu alte asociaţii cetăţeneşti. De 19 ani asociaţia organizează însă, anual, stagiuni de concerte de muzică clasică şi lirică, ce prevăd atât concerte cu muzică de cameră cât şi concerte de muzică lirică şi jazz. Asociaţia are grijă şi de cei mici pentru care a organizat concerte de muzică clasică speciale pentru copii. Din 1994 asociaţia se află într-un parteneriat permanent cu Primăria Milano, organizând împreună spectacole la care participă, în medie, 700 de spectatori. Cu ajutorul Departamentului Sport şi Timp Liber din cadrul Primăriei Milano, asociaţia reuşeşte să realizeze din decembrie 2007, în februarie 2008 unele manifestări care s-au bucurat de aprecierea publicului şi a criticilor. În ultimii ani, asociaţia îşi intensifică colaborarea cu CSC Media, partener cu care a realizat o serie de evenimente muzicale. Asociaţia realizează de altfel numeroase evenimente în parteneriat cu mai multe entităţi publice şi private.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here