Gorjenii, învăţaţi cum să se apere de hoţi

225

DSCN6017Poliţiştii Biroului de analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Gorj au continuat acţiunile de informare a cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu, cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adoptate pentru a nu deveni victima unor infracţiuni contra patrimoniului.

Acţiunea preventivă derulată în cadrul Proiectului local de prevenire a infracţiunilor stradale şi a Programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, s-a desfăşurat în zona strada Victoria pietonală, Piaţa Centrală şi în zona complexelor comerciale.

Cu această ocazie, poliţiştii i-au informat pe cetăţeni cu privire la măsurile elementare de precauţie ce trebuie adoptate, pentru a evita să devină victimă a hoţilor de genţi sau din buzunare, a celor din locuinţe, dar şi a celor care încearcă să îi înşele. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au oferit pliante cu recomandări preventive.

Acţiunile preventive prin care poliţiştii gorjeni urmăresc reducerea gradului de victimizare a cetăţenilor a continuat şi joi, 21 iulie. Începând cu ora 09:30, în târgul auto din municipiu, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Biroului Ordine Publică Târgu-Jiu, au desfăşurat acţiuni de informare a posesorilor de autovehicule cu privire la modalităţile practice prin care se pot proteja pentru a nu deveni victime ale spărgătorilor de maşini. Din sesizările cetăţenilor privind furturile din autoturisme s-a constatat faptul că multe dintre acestea sunt favorizate de neglijenţa proprietarilor/posesorilor de autovehicule, care lasă în maşină, la vedere, bunuri de valoare, precum sisteme GPS, detectoare anti-radar, genţi laptop, poşete, telefoane mobile, care atrag atenţia hoţilor. Acest lucru se întâmplă atât pe timpul nopţii, dar şi ziua, când merg la cumpărături.

În acţiune, în târgul auto

Astfel, poliţiştii I.P.J. Gorj au fost prezenţi în târgul auto din municipiul Tg. Jiu, unde este uşor de găsit publicul ţintă (posesori/proprietari de autovehicule, conducători auto), pentru a împărţi pliante informativ – preventive. Cetăţenii întâlniţi de poliţişti au fost avertizaţi despre modurile de operare ale infractorilor şi li s-a recomandat să îşi asigure autovehiculele când le părăsesc, să nu lase la vedere bunurile de valoare, când pleacă de lângă maşină. De asemenea, poliţiştii au atras atenţia că au fost înregistrate cazuri când proprietarii de autovehicule au lăsat cheile în contact, autovehiculul neasigurat şi, după ce au lipsit o perioadă scurtă de timp, au constatat că maşina le „dispăruse”. Prin aceste acţiuni de informare, doresc să îi conştientizeze pe cetăţeni cu privire la faptul că un gest simplu, preventiv, îi poate scuti de neplăcerea cauzată de spargerea sau furtul autoturismului. Anul acesta, una din priorităţile poliţiştilor gorjeni în domeniul prevenirii criminalităţii o constituie prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv a furturilor de şi din autoturisme, din locuinţe şi din genţi, poşete, buzunare.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here