Gorjenii întârziaţi riscă amenzi de mii de lei

193

declaratiiAmenzi majore îi pasc pe contribuabilii întârziaţi care nu şi-au depus până astăzi inclusiv Formularele declarative 010, 020 şi 070 la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj. Conducerea DGFP Gorj zoreşte contribuabilii că astăzi este ultima zi de depunere a formularelor 010, 020 şi 070.

Primul reprezintă “Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, se completează şi se depune de către persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică”, Formularul (020) este „Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române”, iar 070 reprezintă „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”.

“Declaraţia de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, de regulă cu ocazia înfiinţării, iar declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior. Formularul se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute. Un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Declaraţii, în aşteptare

De asemenea, doar astăzi Fiscul mai aşteaptă şi Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române, care se completează şi se depune de către persoanele fizice române, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

“Formularul 070 se adresează persoanelor fizice din judeţ care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Acesta se completează şi se depune de către cetăţeni la sediul instituţiei noastre sau prin poştă prin scrisoare recomandată”, a precizat Penciu.

Reprezentanta DGFP Gorj a menţionat faptul că gorjenii aflaţi într-una dintre situaţiile descrise mai sus şi care nu-şi depun declaraţiile la termen, respectiv până azi inclusiv, constituie contravenţie si se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru cele juridice.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here