Gorjenii, încrezători după tragerea la sorţi

310

Tragerea de la Nyon le-a scos în faţă pandurilor un adversar accesibil. Astfel, trupa din Gorj va întâlni în turul 3 preliminar al Europa League câştigătoarea meciului dintre Maccabi Tel-Aviv din Israel şi Kairat Almaty din Kazahstan. În tur, jocul s-a încheiat 1-1, iar manșa retur este programată joi 21 iulie, în Israel. Preşedintele clubului, Narcis Răducan, a declarat că Maccabi are prima şansă pentru a fi oponentul Pandurilor: „În condiţiile în care se confirmă aşteptările şi Maccabi trece mai departe în turul trei, echipa din Tel-Aviv reprezintă un adversar puternic pentru noi, dar nu imposibil de depăşit. Ne-am dori foarte mult ca traseul european să fie identic cu cel de acum trei ani când, de asemenea, am jucat în Israel. Avem şansa noastră, sigur că sunt mai închegaţi probabil decât noi pentru că noi am schimbat 10-11 jucători din lot, dar nu se ştie niciodată şi ţinând seama de faptul că ne-am întărit destul de bine avem o şansă şi ne vom lupta!”. Primul meci din manşa tur este programat joi, 28 iulie.

Se joacă la Severin
Pandurii va face cunoştiinţă cu viitorul adversar european chiar la Severin. Meciul tur se va disputa pe arena din Mehedinţi, lucru confirmat şi de responsabilul cu licenţierea din cadrul clubului gorjean, Daniel Băloi. Acesta a participat la inspecţiile UEFA de la Cluj şi Severin şi a declarat că fanii fotbalului din România trebuie să fie alături de clubul gorjean: „Orice sacrificiu pe care îl facem, cei care lucrăm la club, merită pentru o aventură europeană de durată. La club suntem o echipă, nu este doar meritul cuiva, ci al tuturor celor care vrem să facem lucrurile să meargă bine şi la nivel de organizare. Vrem ca fanii echipei noastre să fie alături de echipă la duelurile care vor avea loc la Severin. Mulţumim autorităţilor locale de la Severin care sunt alături de noi, suntem bine primiţi aici şi asta este foarte important pentru bunul mers al lucrurilor. Pandurii nu va reprezenta doar Târgu Jiul, Gorjul, Mehedinţiul, Oltenia, ci va reprezenta România, aşa că sunt sigur că toată lumea va fi fericită şi alături de o echipă a oltenilor, a românilor”.

Cine sunt adversarii?
MACCABI TEL AVIV
– clubul este înființat în 1906
– joacă pe stadionul Bloomfield, care are aproximativ 14.500 de locuri
– formația are 21 de titluri în palmares, 23 de Cupe, 4 Cupe ale Ligii, două Ligi ale Campionilor Asiei și 5 Supercupe
– antrenorul echipei este Shota Arveladze, fost mare jucător din Georgia, care a evoluat la echipe precum Ajax sau Glasgow Rangers
– echipa a terminat sezonul trecut pe locul 2
– vedetele lui Maccabi sunt Yossi Benayoun, Haris Medunjanin și Pedrag Rajkovic
– lotul echipei este cotat la 19,7 milioane de euro

FC KAIRAT ALMATY
– clubul este înființat acum 62 de ani
– joacă meciurile de pe teren propriu pe un stadion de 23.800 de locuri
– formația este antrenată de Kakhaber Tskhadadze
– a terminat pe locul 2 în ultimul sezon din Kazahstan
– echipa are două titluri de campioană, ultimul în 2004
– a câștigat Supercupa în acest an
– are 7 Cupe ale Kazakhstanului
– lotul este cotat la 17.13 milioane de euro
– vetele sunt Gerson Acevedo, Gerard Gohou, Anatoliy Tymoshchuk și Andrey Arshavin
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here