Gorjenii cumpără medicamente mai ieftine

253

De la 1 iulie, medicamentele s-au ieftinit, preţurile din ţara noastră devenind, astfel, cele mai mici din Uniunea Europeană. Noile preţuri au fost afişate în Catalogul Naţional al Medicamentului, astfel că oricine îl poate consulta, fiind uşor de făcut o diferenţă între vechile preţuri şi cele de după 1 iulie. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj vor demara o serie de controale la farmaciile din judeţ pentru a verifica actualizarea preţurilor.

Ministerul Sănătăţii a lansat, din 1 iulie, programe noi care sunt finanţate de stat pentru pacienţii aflaţi în stare gravă şi internaţi în spitale din România, o altă măsură aplicată de miercuri fiind reducerea preţurilor medicamentelor cu până la 20 la sută. Astfel, de la 1 iulie, a intrat în vigoare noul catalog naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piaţă (CANAMED). Odată cu intrarea în vigoare a noului CANAMED, preţul medicamentelor a scăzut cu până la 20 de procente. Lista actuală a preţurilor medicamentelor poate fi consultată la adresa: http://www.cnas.ro/medication.

CJAS pregăteşte verificări
Gorjenii cumpără medicamente mai ieftine, însă pentru a se asigura că scăderea preţurilor nu e doar pe hârtie, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) anunţă că vor demara verificări. “Abia miercuri a apărut lista cu preţurile medicamentelor, actualizate. De săptămâna viitoare vom decide când vom demara verificările în teren”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Odată cu această diminuare a preţurilor, medicamentele din ţara noastră sunt cele mai ieftine din UE.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here