Gorjenii cu studii pot lucra ca asistenţi în Marea Britanie

340

Prin reţeaua de ocupare profesională europeană EURES, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj oferă mai multe locuri de muncă în meseria de asistent medical în Marea Britanie.

Astfel, firma CAS Recruitment oferă 10 posturi de asistenţi medicali cu diplomă şi experienţă în domeniu între doi şi cinci ani. Ocupanţii posturilor vor lucra cu persoane care suferă de diferite boli mintale ajutând totodată familiile acestora să treacă mai uşor peste aceste situaţii. Munca implică ajutarea pacienţilor să-şi depăşească dizabilităţile şi să ducă o viaţă normală. Candidaţii trebuie să cunoască limba engleză la un nivel mediu, contractul oferit fiind pe o perioadă nedeterminată, iar salariul este cuprins între 8 şi 12 lire pe oră. Durata programului de lucru este de 40 de ore pe săptămână.
Aceeaşi firmă oferă încă un post de asistent medical în localitatea Sheffield din Marea Britanie, cu experienţă în domeniu de minim un an, diplomă de asistent medical, bun cunoscător de limba engleză. Angajatorul oferă contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cazare asigurată aproape de locul de muncă contra sumei de maxim 190 lire/săptămână, cu toate cheltuielile incluse. De asemenea, salariul oferit este de 12lire/oră în zilele lucrătoare ale săptămânii, 13 lire/oră când se lucrează nopţile, respectiv 14 lire/oră când se lucrează zilele şi nopţile din week-end-uri. Candidaţii trebuie să ştie că vor ajunge să lucreze chiar şi 60 de ore într-o săptămână, însă după primele şase luni salariul se va mări.
De asemenea, tot în Anglia, se mai oferă două posturi de îngrijitor persoane/asistenţi medicali, cu experienţă în domeniu de minim un an, carnet de conducere categoria B şi cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu. Salariul oferit este de 7-8 euro pe oră, orele suplimentare plătindu-se cu circa 11 euro/oră. Angajatorul oferă cazare contra-cost în apropierea locului de muncă, contract pe perioadă nedeterminată, precum şi posibilitatea de a face cursuri de specializare.
Şi firma Job Norway Nuf oferă un post de terapeut SPA în localitatea Fredrikstad din Norvegia. Postul oferit este în cadrul unei hotel de patru stele, angajatorul oferind cazare şi masă, contractul fiind până la Crăciun, cu posibilitate de prelungire ulterioară. Se cere calificare şi experienţă de minim doi ani de zile, bune cunoştinţe de limba engleză, şi un salariu cuprins între 2.700 şi 2.950 euro brut/lună. Orele suplimentare se vor plăti în plus cu 40%.

Zeci de job-uri în Gorj
Totodată, şomerii cu diverse calificări din judeţul nostru pot opta pentru unul din cele peste 50 de locuri de muncă vacante, puse la dispoziţie de AJOFM Gorj. Oferta curentă a instituţiei cuprinde posturi vacante de zidari pietrari, vânzători, sudori, tăietori de lemne, ospătari, patiseri, frizeri, lucrători comerciali, mecanici auto, muncitori necalificaţi în silvicultură, frezori, fierari betonişti, femeie de serviciu, dulgheri restauratori, curăţătorese, croitori, contabil, cofetari, barmani, economişti, agenţi de securitate, electromecanici, electricieni.
La ora actuală, la nivelul judeţului Gorj, rata şomajului este de 7,77%, numărul de şomeri fiind de peste 11.300, din care 3.037 sunt şomeri indemnizaţi şi 8.308 neindemnizaţi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here