Gorjenii cu SIDA au fonduri pentru tot anul

157

SIDACei 23 de bolnavi de SIDA din judeţul nostru care se află la ora actuală în tratament şi sunt în evidenţele Spitalului Judeţean Târgu-Jiu nu au de ce să-şi facă griji. Ministerul Sănătăţii prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a alocat fonduri ce ar trebui să ajungă până la finele acestui an.

Potrivit Vasilicăi Ionescu, coordonatoarea programului SIDA din cadrul Spitalului Judeţean în vistieria bolnavilor de SIDA din judeţul Gorj a intrat suma de 4,9 miliarde de lei vechi. “Medicamentele pe martie deja au fost distribuite bolnavilor din evidenţele noastre. La ora actuală avem un număr de 23 înscrişi care îşi primesc medicamentele, printre ei şi un copil. Numărul bolnavilor este mai mare însă unii au ieşit din evidenţa noastră şi au plecat să li se asigure tratamentul de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de la Bucureşti. Banii pe care i-am primit ar trebui practic să ne ajungă până la sfârşitul anului”, a declarat Vasilica Ionescu.

Aceasta a precizat că lunar, cu tratamentul bolnavilor de SIDA din judeţul Gorj se cheltuiesc sume de circa 700 de milioane de lei vechi. „Dacă tratamentul pentru bolnavii de SIDA nu ar fi decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pacienţii ar plăti lunar sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 de lei. În funcţie de schemele de tratament, adulţii se tratează lunar cu anti-retrovirale comprimate sau injectabile, iar copiii mai mult cu siropuri. Chiar dacă avem în tratament 23 de bolnavi, în judeţ mai sunt şi alţi pacienţi declaraţi seropozitivi, dar care fie nu au nevoie de tratament, fie nu şi-l iau deoarece sunt plecaţi la muncă în străinătate”, a mai spus medicul Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here