Crește numărul gorjenilor care se întorc acasă din diferite colțuri ale lumii și intră direct în carantină. Ei sunt escortați sub pază, iar la intrarea în județ sunt preluați de forțele de ordine și duși în centrele de carantină.
„A crescut numărul de persoane în carantină. Vin mereu persoane în coloane, conduse de poliție și jandarmerie, către județul Gorj. De asemenea, și noi avem echipaje care de astăzi (marți – n.red.) vor prelua persoanele care sunt în zone de graniță și pe care le vom duce în carantină. Încercăm să preîntâmpinăm ca persoane care sunt asimptomatice, în special, să rămână în carantină și să nu ducă în comunitate acest virus periculos. Sperăm să ținem la un nivel redus posibilitatea de infectare a persoanelor din județul Gorj”, a anunțat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
În Gorj erau, ieri, puțin peste 3.000 de persoane în izolare și 333 în carantină. Autoritățile se așteaptă ca vârful epidemiei de coronavirus în România să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, când mulți români se întorc în țară de Paște.
Președintele Consiliului Județean a făcut un nou apel către gorjenii aflați în autoizolare și carantină. „Rugămintea este ca și cei care sunt în autoizolare să rămână în casă, pentru că este spre binele lor și al nostru, tuturor. Regimul sancțiunilor s-a înăsprit. Cel care pleacă din autoizolare va fi introdus automat în carantină și va suporta cheltuielile. De asemenea, cei care pleacă din carantină vor suporta încă 14 zile de carantină, aplicându-se de această dată sancțiuni penale și suportând cheltuielile de carantinare, care nu sunt deloc mici. Asta este rugămintea, să înțelegem toți că sancțiunile impuse se aplică”, a adăugat Cosmin Popescu.
În plus, au crescut și sancțiunile pentru deplasările fără adeverință sau declarație pe proprie răspundere.
Din 1 aprilie, amenda minimă pentru cine nu respectă regulile va fi de 2.000 de lei.
I.I.