Gorjenii au un reprezentant la amicalul anului pentru România – Anton, omul de națională al Pandurilor

257

Pandurii n-a rupt gura târgului în acest început de sezon de primăvară, fiind încă fără victorie în meciurile oficiale din 2014, însă are un jucător convocat la prima reprezentativă, Paul Anton fiind selecționat de Victor Pițurcă pentru meciul de gală cu Argentina.

Vestea convocării la echipa națională a fost primită de Anton imediat după meciul cu Ceahlăul, într-un vestiar destul de trist, după două puncte pierdute în meciul cu moldovenii: „Domnul Pîrvulescu mi-a spus în vestiar că sunt convocat. Nu am crezut că este o glumă, am mai fost selecționat, dar, din păcate, atunci m-am accidentat. Nu mă așteptam să fiu convocat, dar mă bucur foarte mult. Pentru asta muncesc și, cum mai spuneam, naționala reprezintă cel mai înalt nivel și voi da totul”, a declarat Paul Anton, care se află la prima sa convocare pe care o onorează. „Pe Paul l-am felicitat, era bucuros și el, dar ne-am spus că era bine să fi plecat după o victorie, dar ăsta este fotbalul, mergem înainte”, a declarat președintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, oficialul care, prin această veste, a reușit să mai destindă puțin atmosfera apăsătoare după un rezultat ce poate fi considerat chiar un eșec având în vedere faptul că au fost pierdute două puncte pe teren propriu.

Șanse mici de a juca titular
Având în față alți trei jucători pe același post, Pintilii, Bourceanu și Costin Lazăr, Paul Anton este conștient că ar putea prinde doar câteva minute în acest meci și nu-și face iluzii că ar putea să se întâlnească în duel direct cu Messi pe gazonul „Arenei Naționale”: „Nu știu dacă voi da piept cu Messi. Mă bucur foarte mult că am fost convocat, sper să nu fie doar o trecere pe acolo, sper să rămân în lotul echipei naționale. Sincer, la asta mă gândesc, să-mi fac treaba și să rămân, nu la faptul că voi da piept cu Messi. E, într-adevăr, o onoare, dar nu știu dacă voi juca contra lui”, a declarat cel mai nou internațional de seniori al Pandurilor.

Acum, doar unul
messiPandurii a avut o perioadă în care dădea trei jucători la națională, acest punct de maxim fiind atins atunci când sub tricolor evoluau de la Pandurii Chiricheș, Pintilii și Pleașcă. În afara celor trei, Pandurii a mai trimis la echipa națională în ultimii ani și alți jucători, Gabi Matei și Maxim bifând și ei primele selecții tot ca jucători ai echipei gorjene. În lotul Pandurilor mai este un jucător ce a evoluat pentru România, Dan Nistor, dar acesta consideră că nu se află la nivelul la care să aștepte o convocare: „Acum nu simt nicio durere că nu am fost convocat pentru că nu am făcut prea multe ca să fiu convocat. Poate, pe viitor, dacă voi demonstra mai mult, poate va fi o convocare, dar numai de mine depinde. Visez în continuare la echipa națională. Oricine visează la echipa națională! Sunt foarte fericit pentru el și îi doresc cât mai multe convocări de acum încolo. I-am spus că-i dorim multă baftă, multă sănătate în continuare și la cât mai multe calificări”, a declarat Dan Nistor. Anton spune că și-ar fi dorit o companie pandură la națională, dar este sigur că se va descurca și singur printre tricolorii cu mai vechi ștate: „Era mai bine pentru mine dacă era și Nistor, sau oricare alt coleg de la Pandurii, dar nu-mi fac probleme, acolo sunt niște băieți minunați și sunt sigur că mă vor ajuta și mă vor primi bine”.

Nu-și va da tricoul la schimb
În momentul în care la echipa națională va fi „bătaie” pe tricoul lui Messi, Anton se va retrage liniștit la vestiar cu propriul tricou, unul pe care și-l dorește mai mult decât pe cel al argentinianului: „Este prima selecție și îmi doresc foarte mult să-mi păstrez tricoul ca amintire pentru mine. Sper să mai am și altă dată ocazia de a-l schimba cu cineva. Nu știu cum va fi, eu merg pentru prima dată. Dacă voi avea mai multe tricouri și voi reuși să fac vreun schimb de tricouri cu vreun jucător, voi face, dacă nu, nu e nicio problemă, eu sunt fericit că sunt convocat”, a explicat Anton opțiunea sa. Nistor aprobă atitudinea acestuia și mărturisește că și el a procedat la fel: „Tricoul de la prima convocare e o amintire foarte frumoasă. Eu, când am fost prima dată, am fost exact ca el și nu l-am schimbat cu nimeni”, a declarat Dan Nistor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here