Gorjenii au prins gustul solicitării cardului european de sănătate prin e-mail

232

Cetăţenii din judeţul nostru care doresc să obţină un card european de sănătate, au posibilitatea de a trimite documentele necesare eliberării cardului pe e-mail. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că, deşi anul trecut au fost destul de puţine astfel de solicitări, în prima lună a anului în curs 15 persoane au solicitat cardul prin această metodă.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj le-a oferit asiguraţilor din judeţul nostru posibilitatea de a solicita obţinerea cardului european de sănătate prin e-mail. „Începând cu data de 18 septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj oferă asiguraţilor posibilitatea de a obţine cardul european de asigurări de sănătate prin transmiterea pe e-mail a documentelor necesare obţinerii acestuia. Documentele scanate, în format PDF sau JPG, se vor trimite la adresa cardeu@casgorj.ro. Procedura de obţinere a cardului european ca urmare a transmiterii documentelor pe e-mail se regăseşte pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj la adresa www.casgorj.ro”, precizează reprezentanţii CJAS Gorj.
Această metodă de a obţine un card european de sănătate a fost destul de slab solicitată, la început, însă ulterior situaţia s-a îmbunătăţit. „Anul trecut, de la implementarea acestei metode şi până la sfârşitul anului, am avut 14 solicitări prin e-mail. În luna ianuarie 2014 au fost 15 solicitări. Aşadar, asiguraţii încep să se obişnuiască şi să utilizeze tot mai mult tehnica modernă”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

2.360 de gorjeni au solicitat carduri europene în 2013
Pe parcursul anului trecut, nu mai puţin de 2.360 de persoane au solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj eliberarea de carduri europene de sănătate. În prima lună a anului în curs au fost emise alte 160 carduri europene. „Pe parcursul anului 2013 am emis 2.360 carduri europene de sănătate. În acest an, în luna ianuarie, au fost emise 160 carduri europene”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin.
Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here