Gorjenii, aşteptaţi la Târgul de Moş Nicolae

338

De Ziua Naţională a României, la Târgu-Jiu, s-a deschis o nouă ediţie a Târgului de Moş Nicolae, manifestare organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în ideea de a le oferi celor aflaţi în căutarea unui cadou pentru cei dragi posibilitatea de a găsi tot ce-şi doresc. Târgul de Moş Nicolae este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu şi îşi va închide porţile pe 6 decembrie.

Anul acesta, la Târgul de Moş Nicolae şi-au anunţat prezenţa circa 40 de participanţi, din 7 judeţe. Pe lângă obiecte realizate de meşteri populari, în târg mai pot fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri. Nu lipsesc nici nuieluşele frumos împodobite, menite a fi dăruite celor care nu au fost cuminţi anul acesta. La ediţia a X-a a târgului de suveniruri participă meşteri din: Vâlcea, Bucureşti, Argeş, Dolj, Harghita, Suceava, Bacău şi Gorj.


Raluca Miron şi Pompiliu Ciolacu sunt reprezentanţii centrului care se ocupă în fiecare an de organizarea acestui târg. “Dacă sunteţi în căutarea unui cadou inedit de Moş Nicolae, noi te aşteptăm în perioada 1-6 decembrie 2017 la cele 20 de căsuţe din centrul municipiului. Aici găsiţi ceramică, împletituri pănuşi, turtă dulce, miniaturi artizanat, costume populare, cioplituri în lemn, decoraţiuni, icoane, lumânări ornamentale, obiecte de cojocărie, împletituri de lână, produse apicultură.

La acest târg sunt prezenţi meşteri pricepuţi care vin din toate zonele ţării cu lucruri frumoase, pe care le-au meşterit peste an”, spune Raluca Miron, inspector cultură în cadrul CJCPCT Gorj.
Toţi cei aflaţi în căutarea unui dar de sărbători pentru cei dragi sunt invitaţi să treacă pe la Târgul de Moş Nicolae, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here