Gorjenii aleargă bine!

343

Campionatele Balcanice de Alergare Montană 2015, disputate în weekendul trecut la Bușteni, au adus în Gorj patru medalii, toate de aur.

Școala gorjeană de atletism se dovedește a fi din nou la înălțime. Practic, nu există competiție de fond sau semifond la care să participe alergători gorjeni și aceștia să revină acasă fără medalii. La Campionatul Balcanic de Alergare Montană de la Bușteni, trei sportivi de la CS Pandurii Târgu Jiu au luat startul reprezentând România și toți trei au acum medalii la gât.
sorop startPerformeră este Andreea Pîșcu, tânăra ateltă gorjeană antrenată de profesorul Ion Bură reușind să termine pe primul loc cursa dedicată junioarelor. Pîșcu a terminat la mare distanță de locul secund, aproape 15 secunde, cursa de 4,8 kilometri pe care a parcurs-o în 25:15:05. Andreea a luat aurul și pe echipe la junioare, acolo unde le-a avut colege în cursă pe Alina Butnariu, Iulia Zudor și Iulia Lupașcu.
Medalii de aur cu echipele de seniori au obținut și alți doi atleți gorjeni legitimați și ei la CS Pandurii Târgu Jiu. Este vorba de Adela Bălțoi și Eugen Șorop, ambii antrenați la clubul târgujian de Viorica Dima. Adela Bălțoi a terminat cursa individuală pe locul 5 acoperind cei 9 kilometri ai traseului în 53:02:70. baltoiAceasta a urcat pe podiumul de premiere luând aurul cu echipa de senioare a României alături de Denisa Dragomir, Cristina Ghiță și Ionela Dincă. Eugen Șorop este și el medaliat cu aur în proba pe echipe la această ediție a Campionatului Balcanic de Alergare Montană. Șorop a terminat pe locul 6 cursa de 12 kilometri cu timpul de 1:07:12:10 și a făcut parte din echipa României alături de Ionuț Zincă, Szabolcz Gyorgy și Robert Hajnal.
La această ediție a Campionatelor Balcanice de Alergare Montană, disputate la Bușteni, au luat startul 48 de atleți, 22 de fete și 28 de băieți, din șase țări: România, Turcia, Bulgaria, Macedonia, Croația și Moldova.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here