Gorjenii, afectaţi de răcirea vremii

544

După zile bune cu temperaturi, sfârşitul de săptămână a venit cu un val de aer rece, mercurul scăzând în termometre până la valoarea temperaturilor înregistrate în februarie şi noiembrie. Aceste modificări semnificative au un efect negativ asupra stării de sănătate. Deja mulţi gorjeni s-au prezentat la medici.

Vara încă nu s-a terminat, dar condiţiile atmosferice din ultimele zile ale săptămânii trecute păreau a fi desprinse din toamnă sau final de iarnă. Meteorologii au precizat că valul de frig, care a ajuns şi în judeţul nostru, a făcut ca temperaturile înregistrate să scadă la nivelul celor din februarie şi noiembrie.
Diferenţele notabile dintre temperaturile nocturne şi cele diurne au efecte negative asupra noastră. Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta. „Sunt schimbări mari şi sunt resimţite mai ales de hipertensivi, reumatici şi cei cu gută. Au apărut şi foarte multe viroze cu determinism abdominal”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Sănătatea, afectată de schimbările vremii
Medicii spun că vârstnicii, dar şi copiii, sunt cei mai afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură. Atunci când vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea. În această perioadă, bolnavilor cronici li se recomandă să-şi ia tratamentele exact cum le-au prescris medicii curanţi şi să respecte regimul alimentar recomandat de specialişti.
În următoarele zile temperaturile vor mai creşte, dar ploile îşi vor face din nou simţită prezenţa.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here