Gorjeni trimişi în judecată pentru ţepe date statului

250

Două persoane din Gorj, mamă şi fiu, au fost trimise în judecată pentru prejudicierea bugetului de stat cu peste 760.000 de lei, prin angajarea fictivă a unor persoane pentru care locurile de muncă erau subvenţionate de stat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a anunţat printr-un comunicat de presă, că Valeria Trancă şi Daniel Gheorghe Trancă au fost arestaţi preventiv încă din cursul lunii septembrie, anchetatorii precizând acum că cei doi s-au folosit de numele a 58 de persoane din judeţ pentru a putea încasa subvenţiile oferite legal de AJOFM Gorj. Persoanele respective provin din comunele Prigoria, Albeni, Roşia de Amaradia şi Bustuchin, niciuna dintre ele neavând studii superioare sau vreo calificare. Conform anchetatorilor, cei doi gorjeni au semnat lunar pentru falşii angajaţi statele de plată, subvenţiile primite fiind folosite în interes personal.

„Fiecare dintre cei 58 de angajaţi fictiv a avut relaţii de muncă cu ambele societăţi comerciale administrate de inculpaţi, fiind iniţial angajat pe o perioadă nedeterminată la societatea aparţinând unuia dintre inculpaţi, iar ulterior era emisă o decizie de încetare a raporturilor de muncă cu angajatorul iniţial „la cererea salariatului”, acesta fiind reangajat apoi la societatea comercială aparţinând celuilalt inculpat, pentru ca ulterior, după o perioadă de timp, să fie emisă o nouă decizie de încetare a raporturilor de muncă pe motivul „necorespunzător profesional”, astfel încât persoanele respective să beneficieze de ajutor de şomaj în cuantum de 450 lei/lună, iar societăţile comerciale administrate de cei doi inculpaţi să nu fie obligate la restituirea subvenţiilor”, menţionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Conform anchetatorilor, faptele s-au petrecut între anii 2007-2010, timp în care, firmele celor doi au raportat oficial încasarea banilor de către proprii salariaţi. Valeria Trancă şi fiul său Gheorghe-Daniel au fost trimişi în judecată pentru comiterea de infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, în formă continuată, pedeapsa prevăzută de lege fiind de la 10 la 20 de ani închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here