Gorjeni, traficanți de stupefiante în Norvegia

205

Mai multe descinderi au avut loc, ieri, în diverse locații din țară, dar în special la Gorj, mai multe persoane fiind suspectate că sunt implicate într-o rețea de traficanți de medicamente cu efecte psihoactive, după audierile din cursul după-amiezii și al serii trecute o parte dintre suspecți fiind reținuți în vederea arestării preventive. Ancheta este efectuată de procurorii DIICOT Târgu Jiu, care au coordonat toate descinderile ce au avut loc inclusiv în București, Timiș, Dolj, Cluj și Mehedinți. La nivel de județ mascații au mers în trei locații din municipiu, în zona cartierului Obreja, mai mulți romi fiind implicați în rețeaua respectivă, precum și la Târgu Cărbunești. Cercetările efectuate până acum în acest dosar arată că gruparea era specializată în plasarea pe piața din Norvegia, dar și în Gorj și la Mehedinți, a unor medicamente de tipul Xanaxului și Diazepamului, care au efect halucinogen, acestea fiind procurate din depozitele unor farmacii, dar și din Serbia.
“În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au procurat ilegal atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60Ron/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor. Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate prin intermediul membrilor grupului. S-a stabilit că membrii grupului procurau drogurile de risc de la dealeri de medicamente care la rândul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele erau distribuite către alţi membri ai grupului infracţional ce își desfăşura activitatea infracţională pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj şi care asigurau finanţarea şi apoi transportul în afara ţării”, a comunicat DIICOT.
După descinderile de ieri un număr de 12 persoane au fost duse la sediul DIICOT Târgu Jiu pentru audieri, din locațiile în care au fost efectuate percheziții anchetatorii ridicând cantități uriașe de medicamente. “Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componență substanțe cu efect psihoactiv, 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum și o armă cu glonț de calibru 8 mm. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii”, a mai menționat DIICOT, azi urmând ca instanța de judecată să decidă pentru care dintre suspecți va emite sau nu mandate de arestare preventivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here