Gorjeni secerați de caniculă

319

Medicii de la Unitatea de Primiri – Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au o perioadă deosebit de aglomerată. De când a început canicula, ei au acordat primul ajutor multor persoane care au necesitat ajutor din cauza temperaturilor ridicate. Numai în primele zile ale acestei săptămâni, cazurile de lipotimii ajunse la UPU se ridică la aproape 20.

Personalul medical de la UPU lucrează la foc continuu. Odată cu canicula a început să crească şi numărul pacienţilor. Pe lângă cazurile obişnuite cu care se confruntă medicii de la Urgenţe, de câteva zile numărul pacienţilor a început să crească. Temperaturile foarte ridicate, care s-au înregistrat şi la nivelul judeţului nostru, au adus în pragul leşinului foarte multe persoane. În primele zile ale acestei săptămâni 16 persoane au ajuns la Unitatea de Primiri – Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce au leşinat din cauza caniculei.

Simptome ale lipotimiei
Lipotimia este o senzaţie de pierdere iminentă a cunoştinţei. Persoana care este în pragul unei lipotimii are o impresie de cap gol, de înceţoşare a vederii şi are nevoie să se întindă; are tulburări trecătoare ale cunoştinţei, este palidă, transpiră. În câteva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normală, având, eventual, impresia unei oboseli. În anumite cazuri, lipotimia poate fi urmată de o sincopă – pierderea cunoştinţei. Persoana care are aceste simptome trebuie să se întindă şi să fie sustrasă, dacă e posibil, din circumstanţele declanşante. Dacă se simte rău şi după luarea acestor prime măsuri de revenire este preferabil să fie consultat un medic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here