Gorjeni seceraţi de căldura sufocantă

204

În ultimele zile, temperaturile au fost de-a dreptul sufocante, meteorologii emiţând un cod galben de caniculă marţi şi unul portocaliu miercuri. Aşa cum era de aşteptat, apelurile la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj nu au întârziat să apară, după cum confirmă managerul Marinică Niculescu.

Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au adus pe unii gorjeni în situaţia de a solicita intervenţia echipajelor de la SJA. Marţi, când Gorjul a fost sub cod galben de caniculă, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale. “Am avut trei solicitări de lipotimie, marţi, două de la persoane vârstnice şi una de la un tânăr de 34 de ani. Cu siguranţă, bilanţul zilei de miercuri indică un număr mai mare al cazurilor, fiind emis un cod portocaliu de caniculă”, a confirmat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Medicii atrag atenţia populaţiei să îşi ia măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea în perioada cu temperaturi ridicate. În primul rând, se recomandă un consum crescut de apă, între 2 şi 4 litri. De asemenea, în intervalul orar 11.00-17.00 trebuie evitate plimbările în aer liber; persoanele care sunt obligate să iasă din locuinţă trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată şi să-şi protejeze capul cu pălării. Specialiştii în sănătate spun că cei mai afectaţi de aceste temperaturi sunt vârstnicii şi cardiacii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here